ΚεντρικήΚοινωνικά

Εθελοντική Αιμοδοσία στις Αρχάνες

30/4/2024

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τετάρτη  1/5/2024 στην αίθουσα ΚΑΠΗ Αρχανών και ώρες 16:30-19:30.

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με τη στήριξη του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και του  Φίλιου Ζευς σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.  

Οδηγίες για τους αιμοδότες  

-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών, είναι πάνω από 50 κιλά και  αισθάνονται καλά την ημέρα της αιμοδοσίας. 

-Πρέπει να είναι ξεκούραστοι και να έχουν περάσει 2 ώρες από το μεσημεριανό.

-Μαζί τους πρέπει να έχουν την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα.   

-Οι έφηβοι που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος ηλικίας μπορούν επίσης να αιμοδοτήσουν με συγκατάθεση γονέων (επικυρωμένη μέσω gov).

-Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται το οποίο προσφέρεται στα νοσοκομεία για να μεταγγιστούν επείγοντα και τακτικά περιστατικά.

Επίσης, στο χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει ενημέρωση από τους εθελοντές του Αιματοκρήτη, δειγματοληψία σιέλου για εγγραφή δωρεά μυελού οστών σε συνεργασία με το Οραμα Ελπίδας καθώς και ενημέρωση για τη δωρεά οργάνων. 

ΑιμοΔοτικα Webinars

Όσοι αιμοδότες επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακή ενημέρωση πριν την αιμοδοσία για να επιλύσουν οποιαδήποτε απορία. Σχετικοί σύνδεσμοι ανακοινώνονται στους ιστοτόπους/social media του συλλόγου facebook/aimatocritis 

Για πληροφορίες: 2810 239773 6978247010 www.aimatocritis.gr

αιμοδοσία Αιματοκρήτης Ηράκλειο

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Related posts

Ζώδια σήμερα (19/04): Ήλιος στον Ταύρο – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

“Όποιος Προσφέρει Το Γιορτάζει”: Γιορτή Εθελοντικής Αιμοδοσίας Και Εθελοντισμού Στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

xristiana

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση στο σώμα σας

xristiana