ΚεντρικήΜαγειρική

Αφράτα κεφτεδάκια μπρόκολου με τυρένια γέμιση 

7/4/2024

Υλικά για 16 κεφτεδάκια

300 γρ. μπρόκολο

210 γρ. πατάτες

15 γρ. τυρί τριμμένο

120 γρ. κασέρι

Αλάτι, πιπέρι

Θυμάρι

1 σκελίδα σκόρδο

Φλούδα από μισό λεμόνι

Γλυκιά πάπρικα

Για το πανάρισμα

Τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

4 αυγά

1 λίτρο φυστικέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30-40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) μέχρι να μαλακώσουν ώστε να τρυπηθούν με ένα πιρούνι.

Πλένουμε το μπρόκολα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι με μια σκελίδα σκόρδο και σοτάρουμε το μπρόκολο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια πρέζα θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε αν χρειαστεί με μια κουτάλα νερό και σκεπάζοντας με το καπάκι. Τέλος αφαιρούμε το σκόρδο, αφήνουμε το μπρόκολο να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε ακόμα πιο πολύ με ένα μαχαίρι.

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις ψημένες πατάτες, αλλά όχι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα υπόλοιπα υλικά: το τριμμένο τυρί, 40 γρ κασέρι ψιλοκομμένο, την πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε τα πάντα και σχηματίζουμε μπαλάκια των 35 γρ περίπου το καθένα.

Τρίβουμε το υπόλοιπο κασέρι και σχηματίζουμε μικρότερες μπάλες περίπου 5 γρ. Στη συνέχεια, παίρνουμε τα κεφτεδάκια και πιέζουμε ένα ένα με το δάχτυλό μας για να αποκτήσουμε ένα βαθούλωμα. Βάζουμε μια μπάλα τυρί σε κάθε ένα έτσι ώστε, όταν ψηθεί, να λιώσει. Στη συνέζεια δίνουμε ξανά σφαιρικό σχήμα στους κεφτέδες.

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ, μετά παίρνουμε έναν έναν τους κεφτέδες και τους βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Τελειώνουμε με ένα επιπλέον πέρασμα στο αυγό και τη φρυγανιά (διπλό πανάρισμα).

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το φυστικέλαιο και το ζεσταίνουμε. Μόλις ζεσταθεί καλά, βυθίζουμε τους κεφτέδες λίγους τη φορά και τους τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τους συνεχώς μέχρι να πάρουν μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα.

Τους στραγγίζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε.

Συμβουλές

Το διπλό πανάρισμα δίνει στα κεφτεδάκια πιο τραγανή κρούστα και αποτρέπει το σπάσιμο τους κατά το τηγάνισμα.

Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώντας άλλα είδη τυριών, αποφεύγοντας αυτές που είναι πολύ μαλακές και πλούσιες σε νερό. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε τα κεφτεδάκια σας με άλλα υλικά, όπως αλλαντικά σε κύβους.

Καλύτερα να φάτε τους κεφτέδες σας φρεσκοτηγανισμένους, όταν είναι ακόμα πολύ ζεστοί και τραγανοί. Αλλά αν σας περισσέψουν, μπορείτε να τους διατηρήσετε για μια-δυο μέρες στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο και να τους ζεστάνετε στον φούρνο πριν τους καταναλώσετε.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

ΕΟΔΥ: Ενημερωτική Καμπάνια Για HIV/AIDS Και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

xristiana

Τα καλύτερα φρούτα στη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας

xristiana

Street Food event από τον “Ορίζοντα”

xristiana