12/4/2024
Υλικά για 4 μερίδες
30γρ. βούτυρο ανάλατο
2σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κόκκινα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένο σε φέτες
300γρ. μπρόκολα, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
1 κ.σ. νερό
8 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής, ελαφρά χτυπημένα
2 κ.σ. μαϊντανός πλατύφυλλος, κομμένος (προαιρετικά)
4 κ.σ. παρμεζάνα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
πράσινη σαλάτα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170C/150C στον αέρα / αέριο ένδειξη 3.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι για φούρνο και προσθέστε το μισό βούτυρο. Όταν το βούτυρο φουσκώνει προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Για μια καλύτερη φριτάτα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε το σωστό τηγάνι. Το τηγάνι πρέπει να είναι καλά καρυκευμένο και ανθεκτικό στον φούρνο. Δεν θέλετε να κολλήσει η φριτάτα σας.
Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, το μπρόκολο και μια κουταλιά της σούπας νερό. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι το μπρόκολο να είναι απλά τρυφερό. Αν το τηγάνι στεγνώσει, προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας νερό.
Ρίξτε το μείγμα αυγών και γείρετε το τηγάνι έτσι ώστε το μείγμα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να δέσει το αυγό στον πάτο. Πασπαλίστε επάνω τον μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα.
Σοτάρετε τα λαχανικά σας σε λίγο βούτυρο πριν προσθέσετε το μείγμα των αυγών σας για πιο τραγανή, πιο γευστική φριτάτα.
Μεταφέρετε το ειδικό τηγάνι στον φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να σφίξει και να πάρει χρώμα. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.