ΚεντρικήΟμορφιά

Body Slugging: Το μυστικό για βαθιά ενυδατωμένο δέρμα που γνώριζε καλά η γιαγιά μας

12/4/2024

Ένα είναι το προϊόν που θα μαλακώσει ακόμη και τα πιο σκληρά σημεία της επιδερμίδας μας.

Αν ανασύρετε στη μνήμη σας τα καλλυντικά της γιαγιάς σας, θα θυμηθείτε πως δεν έλειπε ένα θαυματουργό προϊόν: η βαζελίνη.

Πρόκειται για εκείνο το βαζάκι, που περιείχε την κρέμα στην οποία «ορκίζονταν» οι γυναίκες από πάρα πολύ παλιά, καθώς έχει την ιδιότητα να θωρακίζει την υγρασία στην επιδερμίδα.

Η βαζελίνη είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο παραδοσιακούς τρόπους φροντίδας της επιδερμίδας και έχει πολλά οφέλη για το δέρμα. Αν και κάποιοι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν για το εάν είναι ασφαλής ή όχι, η βαζελίνη έχει αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική για πολλές χρήσεις στο σώμα και στο πρόσωπο. Ανάμεσα στα οφέλη της βαζελίνης στην επιδερμίδα περιλαμβάνονται:

  •  ενυδάτωση: Η βαζελίνη δημιουργεί μια αδιάβροχη ασπίδα στο επάνω στρώμα της επιδερμίδας, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση της υγρασίας. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για ξηρές περιοχές του δέρματος, όπως τα χείλη, οι αγκώνες και οι φτέρνες.
  •  προστασία: Η βαζελίνη μπορεί να λειτουργήσει ως ένας φυσικός φραγμός μεταξύ της επιδερμίδας και εξωτερικών παραγόντων, όπως τα κρύα, ο άνεμος και οι χημικές ουσίες.
  •  περιποίηση των χειλιών: Αν εφαρμοστεί στα χείλη, η βαζελίνη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση και ενυδάτωση των ξηρών, σκασμένων χειλιών και στην πρόληψη της ξηρότητας.
  •  ανακούφιση από ερεθισμούς: Η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει ερεθισμένα δέρματα, όπως εκδορές από πάνες σε μωρά ή ερεθισμούς από τρίψιμο του δέρματος.
  •  αφαίρεση μακιγιάζ: Η βαζελίνη είναι αποτελεσματική για την αφαίρεση μη αδιάβροχου μακιγιάζ, όπως της mascara και του κραγιόν.

Tι είναι το body slugging;

Το «body slugging» είναι μια τάση στον τομέα της ομορφιάς, που αναφέρεται σε μια πρακτική περιποίησης του δέρματος που στοχεύει στην ενυδάτωση και την περιποίηση του σώματος. Αυτή η τεχνική είναι παρόμοια με την πρακτική του «slugging» που χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του προσώπου.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία περιλαμβάνει την εφαρμογή μιας πολύ πλούσιας κρέμας ή λιπαρού προϊόντος (όπως είναι η βαζελίνη ή ένας λιπαρός ενυδατικός κρεμώδης ορός) σε όλο το σώμα και κυρίως σε σημεία που είναι πιο ξηρά ή εκτεθειμένα στους παράγοντες που μπορούν να αποξηράνουν το δέρμα, όπως τα πόδια, οι αγκώνες και οι γόνατα.

Η εφαρμογή αυτής της πλούσιας και λιπαρής στρώσης προϊόντος βοηθά στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού φραγμού που κλειδώνει την υγρασία, παρέχοντας έτσι έντονη ενυδάτωση στο δέρμα και βοηθώντας στη διατήρησή της. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ξηρότητας, του ερεθισμού και της τραχύτητας του δέρματος, καθιστώντας το πιο απαλό και λαμπερό.

Επιπλέον, το body slugging μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το δέρμα κατά τους χειμερινούς μήνες ή όταν η επιδερμίδα εκτίθεται σε ακραίες συνθήκες, όπως η ξηρότητα του αέρα ή η έκθεση στον ήλιο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την τάση του slugging

Προτιμήστε ένα πολύ πλούσιο και ενυδατικό προϊόν, το οποίο είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας. Εφαρμόστε το προϊόν σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα, κυρίως το βράδυ πριν από τον ύπνο, για να δώσετε στο προϊόν αρκετό χρόνο να απορροφηθεί και να δημιουργήσει ένα φυσικό φράγμα ενυδάτωσης. Όσον αφορά τα πέλματά σας, μπορείτε να τα αλείψετε με βαζελίνη, να φορέστε κάλτσες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και να τις βγάλετε το πρωί που θα ξυπνήσετε.

Μια μικρή ποσότητα προϊόντος είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Δεν χρειάζεται να εφαρμόζετε υπερβολικές ποσότητες, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση λιπαρότητας. Καθαρίστε καλά το προϊόν το πρωί με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου και ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα και τη λιπαρότητα από το δέρμα σας. Το slugging μπορεί να καταστήσει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο, οπότε είναι σημαντικό να εφαρμόζετε καθημερινά ένα ευρέος φάσματος αντηλιακό προϊόν.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αν αντιμετωπίζετε προβλήματα δέρματος, όπως ακμή ή αλλεργίες, το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο πριν ακολουθήσετε την τάση του slugging.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Εθελοντική αιμοδοσία την 1η Φεβρουαρίου, δίπλα από το σχολείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης

xristiana

Έχεις ψαλίδα; Με αυτά τα tips όχι πια

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Το Σάββατο Στη ΔΕΘ

xristiana