ΚεντρικήΥγεία

Τι να κάνετε για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής στο πασχαλινό τραπέζι

30/4/2024

Η εορτή μετά την ανάσταση φέρνει συχνά μαζί της διάφορα προβλήματα υγείας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τη νηστεία (είτε εκούσια είτε αναγκαστική), οι άνθρωποι τρώνε ξαφνικά μεγάλες ποσότητες βαριάς τροφής και η υπερκατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες ασθένειες.

Σε κάθε πασχαλινό τραπέζι τείνουμε να τρώμε περισσότερο απ’ όσο πρέπει και βλέπουμε το βάρος των διακοπών μας να ανεβαίνει και να ανεβαίνει και να ανεβαίνει. Για να το αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να χάσετε βάρος αυτή την περίοδο των γιορτών χωρίς υπερβολικές απολαύσεις.

  • Προτιμήστε μια λεπτή φέτα τσουρέκι, αντί για πασχαλινά κουλουράκια, στο πρωινό της Λαμπρής για να συνοδέψετε τον καφέ σας ή το γάλα σας.
  • Συνοδέψτε με άφθονη σαλάτα το ψητό κρέας σας κατά τη διάρκεια του γεύματος, ώστε να αυξήσετε την ικανότητα πρόκλησης κορεσμού και να γλιτώσετε από μια πιθανή υπερκατανάλωση φαγητού συνολικά μέσα στην ημέρα.
  • Αν το κύριο κρέας της ημέρας είναι κατσίκι αντί για αρνί θα σας γλιτώσει από αρκετές  θερμίδες και λίπος, καθότι όποιο κομμάτι και αν επιλέξετε από το κατσίκι, είναι συγκριτικά καλύτερη επιλογή από το αντίστοιχο του αρνιού σε λίπος.
  • Προτιμήστε κόκκινο κρασί για να συνοδέψετε το γεύμα σας, αντί για μπύρα. Ένα ποτήρι κρασί αντιστοιχεί σε 70-90 θερμίδες, από το αντίστοιχο της μπύρας που έχει 150 θερμίδες, και έτσι θα σας γλιτώσει από αρκετή ενέργεια μιας και η μέρα μπορεί να συνοδευτεί από άφθονο αλκοόλ.
  • Αν τα καταφέρετε, αποφύγετε την κατανάλωση γλυκών σε μία ήδη υπερφορτωμένη ενεργειακά ημέρα! Το γλυκό σίγουρα μπορείτε να το ξαναβρείτε τις επόμενες ημέρες. Μην καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα την ημέρα του Πάσχα, στην οποία ήδη οι ποσότητες του φαγητού θα είναι αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με μια τυπική σας ημέρα.
  • Κλείστε την ημέρα σας με έναν όμορφο περίπατο ή μια βόλτα περπατώντας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα και παράλληλα θα σας εξασφαλίσει μια μικρή απώλεια ενέργειας.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Λάρισα: Υπαίθρια Αιμοδοσία Από Την Υπηρεσία Του ΠΓΝΛ

xristiana

Σεισμός ανάμεσα σε Πάτρα και Ναύπακτο

xristiana

Έρευνα για την αγκαλιά: Πόσες χρειαζόμαστε καθημερινά;

xristiana