ΚεντρικήΜαγειρική

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με τόνο σε κονσέρβα που έχετε κάνει ποτέ

6/4/2024

Υλικά

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 280 γρ. τόνο σε λάδι, στραγγισμένο (διατηρήστε το λάδι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φιλέτα αντζούγιες, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι
  • 2 κ. γλ. κάπαρη
  • 1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. σ. χυμό λεμόνι
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Φέρτε σε βρασμό 3 λίτρα νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι να γίνουν al dente μείον 1 λεπτό. Λίγο πριν τα σουρώστε, βγάλτε περίπου 1 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος ζυμαρικών και, στη συνέχεια, σουρώστε τα ζυμαρικά.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι που κρατήσατε από τις κονσέρβες τόνου σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, τις αντζούγιες και τις νιφάδες τσίλι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε τα ζυμαρικά, την κάπαρη και 1/3 φλιτζανιού από το νερό που κρατήσατε για τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε για 2 λεπτά.
  4. Κλείστε τη φωτιά. Προσθέστε τον τόνο, το μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Παλαιό Φάληρο: Σεμινάριο Λεκτικής & Σωματικής Αυτοάμυνας

xristiana

Κατάλυμα στη Θάσο προσφέρει δωρεάν διαμονή σε ΑμεΑ

xristiana

Από τον οφθαλμίατρο στον διαβητολόγο; Τα σημάδια στα μάτια που αποκαλύπτουν υψηλό σάκχαρο

xristiana