ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα προστατέψεις το δέρμα σου αν κάνεις αποτρίχωση με laser

4/4/2024

Η προστασία του δέρματός σου μετά την αποτρίχωση με laser είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της σωστής επούλωσης της επιδερμίδας και την ελαχιστοποίηση τυχόν πιθανών παρενεργειών. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να προστατέψεις το δέρμα σου μετά την αποτρίχωση με laser

Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο

Η άμεση έκθεση στον ήλιο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών όπως η υπερμελάγχρωση και το ηλιακό έγκαυμα. Φόρα οπωσδήποτε προστατευτική ενδυμασία και χρησιμοποίησε αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο στην περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία κάθε φορά που βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο. Ιδανικά, απόφυγε την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 48 ώρες μετά από μια συνεδρία.

Παράλειψη ζεστού μπάνιου ή ντους

Για τις πρώτες 48 ώρες μετά τη θεραπεία, απόφυγε επίσης τα ζεστά μπάνια, τα ντους, τις σάουνες ή τα ατμόλουτρα. Προτίμησε χλιαρό νερό αντ’ αυτού, για να αποτρέψεις τον ερεθισμό και την υπερβολική έκθεση στη θερμότητα στην περιοχή που εφαρμόστηκε αποτρίχωση.

Ενυδατώσου τακτικά

Διατήρησε την περιοχή που έγινε αποτρίχωση ενυδατωμένη για να επουλώσεις το δέρμα και να προωθήσεις την αποκατάσταση. Χρησιμοποίησε μια απαλή, χωρίς άρωμα ενυδατική κρέμα που προτείνει ο δερματολόγος σου για να ενυδατώσεις το δέρμα σου χωρίς να προκαλείς επιπλέον ερεθισμούς.

Απόφυγε το τρίψιμο ή την απολέπιση

Απόφυγε τη χρήση σκληρών απολεπιστικών ή λειαντικών καθαριστικών στην περιοχή που έχει υποβληθεί σε laser για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την αποτρίχωση. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να διαταράξουν τη διαδικασία επούλωσης.

Απόφυγε τα στενά ρούχα

Διάλεξε φαρδιά ρούχα για να αποφύγεις την τριβή και τον ερεθισμό στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Τα στενά ρούχα μπορεί να τρίβονται στο δέρμα και να προκαλέσουν ενόχληση ή φλεγμονή.

Χρησιμοποίησε κρύες κομπρέσες

Εάν αισθανθείς οποιαδήποτε ενόχληση, ερυθρότητα ή πρήξιμο μετά την αποτρίχωση με laser, εφάεμοσε κρύες κομπρέσες ή παγοκύστες τυλιγμένες σε ένα πανί στην πληγείσα περιοχή. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και να καταπραΰνει το δέρμα.

Ακολούθησε τις οδηγίες μετά τη διαδικασία

Ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες μετά τη διαδικασία που παρέχονται από την/τον δερματολόγο ή την/τον αισθητικό. Αυτές οι οδηγίες μπορεί να περιλαμβάνουν συγκεκριμένα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να χρησιμοποιήσεις, δραστηριότητες που πρέπει να αποφύγεις και άλλες επαγγελματικές συμβουλές.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μία Εβδομάδα Για Την Έναρξη Του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Υγείας

xristiana

Πασχαλινό Παζάρι Αγάπης Από Το Σύλλογο “Ορίζοντας”

xristiana

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η ExpoWedding

xristiana