ΚεντρικήΟμορφιά

Model Contour: Το makeup hack που «σμιλεύει» το πρόσωπο

23/3/2024

Το μακιγιάζ έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει οπτικά το πρόσωπο αρκεί να ξέρεις τον τρόπο. Οι makeup artists ξέρουν ότι υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο σμιλευμένο, με γωνίες, και μία από αυτές έχει γίνει viral στο TikTok. Ο λόγος για το πολυσυζητημένο «model contour» hack, μια τεχνική που κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο λεπτό και σμιλευμένο.

Εάν θέλετε να το τολμήσετε κι εσείς, πάρτε τα πινέλα σας και ξεκινήστε.

Model Contour: Η τεχνική

Αφού φτιάξετε τη βάση του μακιγιάζ σας (foundation, concealer, αντηλιακό με χρώμα κλπ) αλλά πριν το ρουζ και το highlighter, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.

Καταρχήν θα χρειαστείτε ένα προϊόν για contouring. Προτιμήστε κρεμώδεις φόρμουλες -για παράδειγμα ένα contour stick- που απλώνονται πιο εύκολα στο δέρμα σε σχέση με αυτές σε μορφή πούδρας. Θα χρειαστείτε επίσης ένα πινέλο ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ για να κάνετε πολύ καλό blending, ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό.

Η μέθοδος αυτή εστιάζει στο contouring των ζυγωματικών με τρόπο που να κολακεύει και να αναδεικνύει την δομή των οστών του προσώπου σας. Για αυτό είναι σημαντικό να πειραματιστείτε με την τεχνική και να τη φέρετε στα μέτρα σας. Σε γενικές γραμμές τα βήματα:

Ξεκινήστε το contouring από το σημείο όπου τα ζυγωματικά σας «συναντούν» το πλαϊνό του προσώπου σας, ακριβώς στο κέντρο των αυτιών σας.

Με φορά ελαφρώς κάτω από τα ζυγωματικά σας, φέρτε το contour προς το στόμα σας, σταματώντας περίπου 2 εκατοστά μακριά από τα χείλη σας.

Έπειτα φέρτε τη γραμμή ακριβώς κάτω μέχρι να συναντήσετε τη γραμμή της γνάθου σας.

Τέλος συνδέστε αυτήν τη γραμμή με το σημείο εκκίνησης φέρνοντας το contour κατά μήκος της γραμμής της γνάθου και πάνω, μέχρι να συναντήσετε το σημείο από όπου ξεκινήσατε.

Blending οπωσδήποτε!

Χρησιμοποιώντας το πινέλο ή το σφουγγαράκι μακιγιάζ, κάντε πολύ καλό blending στις γραμμές που σχεδιάσατε στο πρόσωπο, μέχρι να γίνουν ένα με την επιδερμίδα σας. Μπορείτε να κάνετε κινήσεις προς τα κάτω, μικροσκοπικούς κύκλους ή κινήσεις προς τα πάνω -και πάλι εδώ όλα είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Ολοκληρώστε το μακιγιάζ με ρουζ, bronzer και όποια άλλα προϊόντα περιλαμβάνει το look σας. Φιξάρετε με setting spray, για να εξασφαλίσετε διάρκεια στο μακιγιάζ αλλά και στο contouring που μόλις κάνατε.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημερίδα Για Την «Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά»

xristiana

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Η ενεργειακή αποδοτικότητα «κλειδί» και για την ανάπτυξη

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Την 1η Φεβρουαρίου, Δίπλα Από Το Σχολείο Που Δολοφονήθηκε Ο Άλκης

xristiana