ΚεντρικήΚοινωνικά

H Καλαμαριά τιμά τους μεγάλους μας ποιητές με μία συναυλία-αφιέρωμα

22/3/2024

Την 21η Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας, εκείνη που συνδυάζει το φως από τη μία και το σκοτάδι από την άλλη, όπως ακριβώς η ποίηση, συνδυάζει το φωτεινό πρόσωπο της αισιοδοξίας με το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και ο Δήμος Καλαμαριάς, συμμετέχει με μία μοναδική συναυλία-αφιέρωμα, σε δύο από τους σπουδαιότερους ποιητές μας, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σταύρο Κουγιουμτζή.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, διοργανώνουν την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», μία μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα με τίτλο «Η Καλαμαριά τιμά τους ποιητές μας», με τους συνθέτες Σαράντη Κασσάρα και Χρήστο Βερνάρδο.

Τραγουδούν οι: Μαρία Φωτίου, Δήμητρα Αντωνακούδη, Χρόνης Νότας, Θεόδωρος Πάντσιος, Κώστας Πρατσινάκης, Απόστολος Σωτηρούδης και Χρήστος Βερνάρδος. Την ορχήστρα της βραδιάς αποτελούν οι καθηγητές και οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς, ενώ συμμετέχει η Χορωδία του Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Ιρένα Κράιτσικ.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη με αριθμημένες προσκλήσεις, οι οποίες διανέμονται από το Τμήμα Πολιτισμού (Κομνηνών 60, τηλ. 2313314577)

Related posts

Greece Race For The Cure® 2022: Οι Εγγραφές Άνοιξαν

xristiana

Ο καυγάς

xristiana

Ενημερωτική εκδήλωση για τη βία ανηλίκων

xristiana