ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα εφαρμόσεις το eyeliner like an expert!

8/12/2023

Σίγουρα το να πετύχεις την τέλεια γραμμή eyeliner δεν είναι πυρηνική φυσική, ωστόσο πόσες από εμάς καταφέρνουμε να μη θυμίζει καρδιογράφημα; Αυτό απαιτεί σταθερότητα αλλά και πραγματικό ταλέντο! Αν δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία μπορείς να εξασκηθείς, εφαρμόζοντας τα παρακάτω βήματα και αργά ή γρήγορα η τέλεια γραμμή θα είναι για σένα παιχνιδάκι! 

1. Ξεκίνα με μια καθαρή βάση.

Βεβαιώσου πως δεν υπάρχουν κατάλοιπα μακιγιάζ από τη χθεσινή έξοδο. Αν έχεις ακόμα μερικές μουτζούρες στα μάτια σου χρησιμοποίησε ντεμακιγιάζ και ξεκίνα το practise. 

2. Τοποθέτησε μια στρώση βάσης στα βλέφαρα.

Μόλις καθαρίσεις τη γύρω περιοχή, εφάρμοσε ένα primer ή concealer με το δάχτυλό για να καλύψεις τυχόν φλέβες ή σκούρα σημάδια και να αποκτήσεις έναν τέλειο καμβά για η δημιουργία σου.. Αυτό θα βοηθήσει επίσης και στη διάρκεια του μακιγιάζ. 

3. Ξεκίνα σχεδιάζοντας μια κουκίδα στη μέση της γραμμής των βλεφαρίδων.

Η σύνδεση των κουκίδων είναι μια αλάνθαστη μέθοδος! Σχεδίασε μια κουκίδα στη μέση της γραμμής των βλεφαρίδων σου όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μάτι. Το μέγεθος της κουκίδας πρέπει να είναι ίσο με το πάχος της γραμμής που επιθυμείς να κάνεις.

4. Κάνε μερικές τελείες στην εσωτερική και την εξωτερική γωνία του ματιού.

Η εσωτερική κουκίδα πρέπει να τοποθετείται εκεί που θέλεις να ξεκινά η γραμμή σου και η εξωτερική εκεί που θέλεις να τελειώνει. Χρησιμοποίησε τη γωνία της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων σου ως οδηγό. 

5. Κάνε τη σύνδεση.

Ενώ κρατάς τον αγκώνα σου ακουμπισμένο σε μια ακίνητη επιφάνεια, για να αποφύγεις το τρέμουλο των χεριών, σύνδεσε απαλά τις κουκίδες μεταξύ τους. Για να δημιουργήσεις μια ομαλή ευθεία γραμμή, χρησιμοποίησε το δάχτυλό σου για να τεντώσεις το δέρμα γύρω από τα μάτια σου χωρίς όμως να το τραβάς. Το νούμερο ένα πράγμα που πρέπει να αποφύγεις είναι να τραβάς το μάτι πάνω ή κάτω κατά την εφαρμογή. Αντίθετα, κοίταξε προς τα κάτω, ώστε το καπάκι του ματιού να είναι μισόκλειστο αλλά να βλέπεις ακόμα στον καθρέφτη.

6. Καθάρισε ότι δε σου αρέσει.

Εάν η μία, ή και οι δύο από τις γραμμές σου βγήκε πολύ χοντρή, σβήσε με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι, με πολύ απαλές λεπτές κινήσεις. Σκούπισε απαλά ό,τι σε χαλάει και είσαι έτοιμη για μια άψογη εμφάνιση. 

Με λίγη εξάσκηση και μέρα τη μέρα θα εφαρμόζεις το eyeliner σαν επαγγελματίας. Aφού εξοικειωθείς παίξε με τα χρωματιστά ή τα λαμπερά eyeliner καθώς η περίοδος το επιτρέπει! Μαζί με ένα ροδαλό ρουζ και ένα κόκκινο κραγιόν, έχεις τη βάση για τα περισσότερα εορταστικά μακιγιάζ!

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

“Discover Dogs”: Η Μεγαλύτερη Γιορτή Με Θέμα Τον Σκύλο Επιστρέφει Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Πρωτομαγιά στον Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, με ξεχωριστές εκδηλώσεις

xristiana

“Καραγκιόζης the movie” ταινία κινουμένων σχεδίων, μεγάλου μήκους

xristiana