ΚεντρικήΟμορφιά

DIY: 4 σπιτικές μάσκες προσώπου για όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα – Θα χρειαστείς 2 μόνο υλικά που έχεις σίγουρα στο ντουλάπι σου!

4/3/2024

Η στοχευμένη φροντίδα του προσώπου είναι πολύ σημαντική για να διατηρήσεις μια νεανική και φωτεινή όψη χωρίς ατέλειες. Σε αυτό θα σε βοηθήσει, εκτός από την καθημερινή συστηματική φροντίδα και μια σπιτική μάσκα ομορφιάς, την οποία θα εφαρμόσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου, προκειμένου να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου μέσα από μια όμορφη και λαμπερή όψη.

Εμείς σου δείχνουμε πώς να παρασκευάσεις εύκολα και απλά 4 εκπληκτικές σπιτικές μάσκες προσώπου με φυσικά συστατικά, τα οποία σίγουρα έχεις στο ντουλάπι σου! Εσύ δεν έχεις παρά να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα.

Δες 4 πανεύκολες μάσκες προσώπου για όμορφη επιδερμίδα με 2 υλικά που έχεις σίγουρα στο ντουλάπι σου

Είτε έχεις ανάγκη από ενυδάτωση και θρέψη, είτε θέλεις απλά να ανακουφίσεις το δέρμα σου από τυχόν ερεθισμούς μέσα από μια όμορφη και φωτεινή όψη, οι παρακάτω home-made μάσκες θα σου λύσουν κυριολεκτικά τα χέρια και μάλιστα ανέξοδα!

Μάσκα με μέλι & κανέλα για θρέψη

Το μέλι είναι γνωστό για τις ενυδατικές και θρεπτικές του ιδιότητες, ενώ η κανέλα διαθέτει αντιμικροβιακή δράση. Έτσι μια μάσκα με τα δυο αυτά συστατικά θα ενυδατώσει σε βάθος το δέρμα σου θωρακίζοντάς το από τυχόν φλεγμονές. Για να τη φτιάξεις ανάμειξε σε ένα μπολ ένα κουταλάκι μέλι με μισό κουταλάκι κανέλας. Μόλις ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο και άφησέ το να δράση για 15 λεπτά πριν το το ξεπλύνεις με χλιαρό νερό.

Μάσκα με αβοκάντο & γιαούρτι για ενυδάτωση σε βάθος

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, ενώ το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες και οξέα για ενυδάτωση. Συνδυαστικά τα δυο αυτά υλικά θα χαρίσουν στο δέρμα σου την ενυδάτωση που τόσο έχει ανάγκη. Για να την παρασκευάσεις ανάμειξε σε ένα μπολ ένα ώριμο αβοκάντο με δύο κουταλιές γιαούρτι και εφαρμόστε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό για 20 λεπτά πριν το ξεπλύνεις.

Μάσκα με έλαιο argan & μέλι κατά των ερεθισμών

Ανάμειξε μια κουταλιά από έλαιο argan με δύο κουταλιές μελιού και άφησε τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά πριν την αφαιρέσεις. Η συγκεκριμένη μάσκα θα θρέψει σε βάθος την επιδερμίδα σου λειτουργώντας ως βάλσαμο ενάντια σε ερεθισμούς ή κοκκινίλες.

Μάσκα με κακάο & μπανάνα με αντιοξειδωτική δράση

Το κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενώ η μπανάνα προσφέρει βιταμίνες και μέταλλα. Ανακάτεψε σε ένα μπολ δύο κουταλιές κακάο με μια ώριμη μπανάνα, την οποία θα λιώσεις καλά και άπλωσε τη μάσκα στην επιδερμίδα σου αφήνοντάς τη να δράσει για 15 λεπτά.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τι σημαίνει η αχνή γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης

xristiana

Ο Δήμος Καλαμαριάς Φροντίζει Για Τη Στοματική Υγεία Των Πολιτών

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana