ΚεντρικήΟμορφιά

4 είδη προϊόντων που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αν πάσχεις από ακμή

4/3/2024

Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα περιποίησης που είναι εξαιρετικά διαδεδομένα στον κόσμο του skincare, πρέπει όμως να αποφεύγονται ή να χρησιμοποιούνται ελάχιστα και με προσοχή στην περίπτωση που πάσχεις από κυστική ακμή. Κι αυτό μιας που τα εν λόγω προϊόντα μπορούν πολύ εύκολα να οδηγήσουν σε επιδείνωση της κατάστασής σου. Ακολουθούν πέντε τύποι προϊόντων που πρέπει να προσέχεις.

Βαριά ή φαγεσωρογόνα ενυδατικά προϊόντα

Οι ενυδατικές κρέμες που είναι βαριές στην υφή ή περιέχουν φαγεσωρογόνα συστατικά, μπορεί να φράξουν τους πόρους και να επιδεινώσουν την ακμή. Αναζήτησε ενυδατικές κρέμες χωρίς έλαια, μη φαγεσωρογόνες και με την ένδειξη «κατάλληλες για δέρματα με τάση ακμής». Το ίδιο ισχύει και για προϊόντα για το πρόσωπο, όπως το foundation.

Σκληρά απολεπιστικά

Τα σκληρά απολεπιστικά προϊόντα που περιέχουν λειαντικά συστατικά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να επιδεινώσουν την ακμή. Αντί για αυτά, διάλεξε απαλά απολεπιστικά με συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ ή το γλυκολικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην απόφραξη των πόρων, χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς.

Αρωματικά προϊόντα περιποίησης δέρματος

Τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν τεχνητά ή και φυσικά αρώματα μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα και να προκαλέσουν εξάρσεις ακμής. Διάλεξε προϊόντα χωρίς άρωμα ή υποαλλεργικές επιλογές για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο ερεθισμού.

Toners με βάση το αλκοόλ

Τα toners που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις αλκοόλης μπορούν να αφαιρέσουν από το δέρμα τα φυσικά του έλαια, οδηγώντας σε ξηρότητα και ερεθισμό. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα να παράγει περισσότερο σμίγμα, επιδεινώνοντας ενδεχομένως την ακμή με την πάροδο του χρόνου. Διάλεξε toners χωρίς αλκοόλ ή επιλογές με καταπραϋντικά συστατικά, όπως η αμαμελίδα ή το ροδόνερο.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καρδιαγγειακά στις γυναίκες λόγω διατροφής και οικιακής ρύπανσης

xristiana

Βαρδακαστάνης στη Βουλή: Αναγκαία η συμμετοχή της ΕΣΑμεΑ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ

xristiana

Εντοπίστηκαν οκτώ μυστηριώδη ραδιοσήματα από το διάστημα

xristiana