ΚεντρικήΥγεία

Το φρούτο από την Βενεζουέλα που ρίχνει την χοληστερόλη, βοηθάει στο αδυνάτισμα και ενισχύει ανοσοποιητικό

8/3/2024

Το συγκεκριμένο φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή διαιτητικών ινών, αντιοξειδωτικών και φλαβονοειδών.

Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών που περιέχει μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

Τι είναι το πορτοκάλι κάρα κάρα

Το Cara Cara orange, γνωστό και ως κόκκινο πορτοκάλι , είναι ένα είδος πορτοκαλιού που χαρακτηρίζεται από τη χαρακτηριστική ροζ-κόκκινη σάρκα του, τη χαμηλή οξύτητα και τη γλυκιά γεύση του. Aνακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Βενεζουέλα στα μέσα του 20ου αιώνα.

Τα οφέλη για την υγεία των πορτοκαλιών Cara Cara:

  1. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
  2. Πλούσια σε φυτικές ίνες
  3. Περιέχουν Αντιοξειδωτικά
  4. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης
  5. Είναι χρήσιμα για την υγεία των ματιών
  6. Μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους
  7. Ενυδατώνουν

1. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Όπως όλα τα εσπεριδοειδή, τα πορτοκάλια Cara Cara είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, με ένα μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι να παρέχει περίπου το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Η βιταμίνη C είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που δρα ως αντιοξειδωτικό, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και υποστηρίζει το υγιές δέρμα.

2. Πλούσια σε φυτικές ίνες

Τα πορτοκάλια Cara Cara είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, με ένα μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι να παρέχει περίπου 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για τη διατήρηση υγιούς πεπτικού συστήματος και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

3. Περιέχουν Αντιοξειδωτικά

Τα πορτοκάλια Cara Cara περιέχουν διάφορα αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της β-καροτίνης και των ανθοκυανινών, τα οποία βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

4. Μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στα πορτοκάλια Cara Cara μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει με τη σειρά του τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού.

5. Είναι χρήσιμα για την υγεία των ματιών

Τα πορτοκάλια Cara Cara είναι μια καλή πηγή λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, δύο σημαντικά αντιοξειδωτικά για τη διατήρηση της υγείας των ματιών. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία, μια κοινή πάθηση των ματιών που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης.

6. Μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Τα πορτοκάλια Cara Cara είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, συνδυασμός που τα καθιστά μια εξαιρετική επιλογή σε μια υγιεινή δίαιτα απώλειας βάρους. Οι φυτικές ίνες στα πορτοκάλια Cara Cara μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας την πιθανότητα υπερφαγίας.

7. Ενυδατώνουν

Όπως όλα τα εσπεριδοειδή, τα πορτοκάλια Cara Cara έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για να παραμείνουν ενυδατωμένα. Η επαρκής ενυδάτωση είναι σημαντική για τη διατήρηση υγιούς δέρματος, την υποβοήθηση της πέψης και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δίαιτα DASH: Τι περιλαμβάνει & πόσο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

xristiana

Παγωμένος καρχαρίας ξεβράστηκε σε ακτή των ΗΠΑ – Είχε χαρακιές πάνω από τα πτερύγιά του

xristiana

«Η Αγωγή Του Λόγου»: Επιμορφωτικό Εργαστήριο Ορθοφωνίας Και Κινησιολογίας

xristiana