ΚεντρικήΥγεία

Το σούπερ τρόφιμο που βοηθά στην απώλεια βάρους, ρίχνει τη χοληστερίνη και καθυστερεί τη γήρανση

26/3/2024

Το τρόφιμο αυτό έχει πολλά θρεπτικά συστατικά, προάγει την υγεία σας και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας. Σας προστατεύει από διάφορες ασθένειες, σας βοηθά να χάσετε βάρος και σας ενυδατώνει, καθυστερώντας έτσι τα σημάδια της γήρανσης.

Είναι ένα τρόφιμο με τραγανή υφή, χαμηλής θερμιδικής αξίας και χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα, ωμό ή μαγειρεμένο. Διαβάστε τα οφέλη του στην υγεία σας και σίγουρα θα το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Το μαρούλι Iceberg κάνει καλό στον οργανισμό σας για τους παρακάτω λόγους:

  1. Προάγει την καρδιαγγειακή υγεία
  2. Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης
  3. Βοηθά στον έλεγχο του βάρους
  4. Βελτιώνει την υγεία του εντέρου
  5. Καθυστερεί τη γήρανση
  6. Βοηθά στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών

1. Προάγει την καρδιαγγειακή υγεία

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση μαρουλιού προάγει την καρδιαγγειακή υγεία. Προστατεύει από χοληστερίνη και ενισχύει την αντιοξειδωτική κατάσταση του οργανισμού.

2. Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης

Η τακτική κατανάλωση μαρουλιού έχει αποδειχθεί ότι προάγει τον μεταβολισμό της χοληστερόλης. Σε μια μελέτη, αρουραίοι που τρέφονταν με μαρούλι για 3 εβδομάδες είχαν παρουσιάσει σημαντική μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο ήπαρ. Η αναλογία της LDL/HDL χοληστερόλης τους είχε επίσης βελτιωθεί.

3. Βοηθά στον έλεγχο του βάρους

Σε μια μελέτη διαπιστώθηκε ότι μια σαλάτα με μαρούλι, καρότα, σέλινο και αγγούρι βελτιώνει τον κορεσμό και μειώνει την ποσότητα της προσλαμβανόμενης τροφής. Αυτό οδηγεί σε απώλεια βάρους. Η τακτική κατανάλωση μαρουλιού με τη μορφή σαλάτας συνιστάται ιδιαίτερα αποτελεσματική για την απώλεια βάρους, ενώ βοηθά και στην πέψη.

4. Βελτιώνει την υγεία του εντέρου

Το μαρούλι Iceberg είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Η τακτική πρόσληψη φυτικών ινών συνδέεται με πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι φυτικές ίνες βελτιώνουν την υγεία του εντέρου, αυξάνοντας τις κινήσεις του και αποτρέποντας τον σχηματισμό αιμορροΐδων.

5. Καθυστερεί τη γήρανση

Το συγκεκριμένο μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και βοηθά στην ενυδάτωση. Έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη C βοηθά στη μείωση της ξηρότητας του δέρματος, της χαλάρωσης και της υπερμελάγχρωσης. Μπορεί επίσης να καθυστερήσει τα σημάδια της γήρανσης.

6. Βοηθά στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών

Το μαρούλι Iceberg είναι μια καλή πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο όταν καταναλώνεται από τις έγκυες γυναίκες βοηθά στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών, όπως η δισχιδής ράχη.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σχολές Γονέων από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου

xristiana

Κρήτη: Οροθετήθηκε πυρκαγιά στο δάσος της Κέρης

xristiana

Αυτό το δημοφιλές συμπλήρωμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου

xristiana