ΚεντρικήΟμορφιά

Ρουζ: 7 διαφορετικοί τρόποι να το φορέσετε

21/3/2024

Το ρουζ φαίνεται σαν ένα αρκετά απλό προϊόν ομορφιάς. Απλώς το απλώνετε στα ζυγωματικά σας και είστε έτοιμες. Πράγματι, αυτός είναι ο «κλασικός» τρόπος να εφαρμόζετε το ρουζ – όμως υπάρχουν και τόσοι πολλοί άλλοι και διαφορετικοί τρόποι χρήσης, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο μακιγιάζ σας.

Δείτε τι προτείνουν οι makeup experts:

Μονοχρωματικό strawberry μακιγιάζ

Η τάση του «strawberry makeup» έχει να κάνει με τις γλυκές, ροζ αποχρώσεις σε όλο το πρόσωπο και ξεκίνησε από τη Hailey Bieber. Διαλέξτε ένα κρεμώδες ρουζ στην αγαπημένη σας ροζ απόχρωση και εφαρμόστε το στα μάτια, τα χείλη, τη μύτη και τα ζυγωματικά σας, για να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό μονοχρωματικό look.

Απλά εφαρμόστε απευθείας από το στικ στα ζυγωματικά σας σας και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το μπλεντάρετε προς τα έξω, ώστε να πάρετε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για τα μάτια και τα χείλη σας, εφαρμόζοντάς το ταμποναριστά με τα δάχτυλα.

Blush contouring

Ένας τρόπος για να κάνετε τα ζυγωματικά σας να δείχνουν πιο σμιλευμένα και ανορθωμένα, είναι να εστιάσετε το ρουζ στο εξωτερικό και το πάνω μέρος των μάγουλών σας. Μερικές φορές, όταν χάνουμε όγκο στα ζυγωματικά, η εφαρμογή εκεί μπορεί να τονίσει αυτή την απώλεια.

Απλώστε το ελαφρώς μακριά από τα ζυγωματικά σας και προς τα πάνω, σχεδόν προς τον κρόταφο, για ένα εφέ μίνι lifting στο πρόσωπο.

Ρουζ στη μύτη

Η εφαρμογή ρουζ στην άκρη της μύτης σας μπορεί να ακούγεται περίεργη, αλλά έχει τον λόγο της. Όταν σκέφτεστε τις περιοχές όπου το πρόσωπό σας κοκκινίζει φυσικά όταν το βλέπει ο ήλιος, η μύτη σας βρίσκεται σίγουρα στη λίστα. Εφαρμόζοντας ελάχιστη ποσότητα εκεί δημιουργείται ένα νεανικό, φυσικά ηλιοκαμένο αποτέλεσμα.

Ένα ρουζ σε μορφή πούδρας συνήθως λειτουργεί καλύτερα για αυτήν τη δουλειά, καθώς επιτρέπει την πιο ελαφριά εφαρμογή, αλλά και μια κρεμώδης υφή θα δώσει εξίσου όμορφο αποτέλεσμα.

Για ηλιοκαμένη όψη

Όλες λατρεύουμε το μπρονζέ χρώμα στην επιδερμίδα μας, όμως είναι πλέον γνωστό πως η έκθεση στον ήλιο είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για την υγεία της επιδερμίδας μας -και καμιά δε θέλει να το ρισκάρει! Ευτυχώς, το ρουζ (και, ακόμα καλύτερα, το bronzer) μπορεί να δώσει το ίδιο, sexy αποτέλεσμα – και χωρίς να χρειαστεί να μείνουμε στον ήλιο ούτε λεπτό.

Επιλέξτε τον μπρονζέ τόνο που κολακεύει την επιδερμίδα σας και εφαρμόστε το ψηλά στα ζυγωματικά, σβήνοντας προς τους κροτάφους και τα αυτιά σας.

Ρουζ σε έντονες αποχρώσεις

Οι δύο μεγάλες οικογένειες των ροζ και των ροδακινί τόνων, καλύπτουν τους περισσότερους τόνους επιδερμίδας. Γιατί, όμως, να μην δοκιμάσετε να βγείτε από την comfort zone σας, δοκιμάζοντας  αποχρώσεις που δεν είχατε χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά; Για παράδειγμα, οι δαμασκηνί τόνοι, αυτοί της λεβάντας ή όσοι πορτοκαλίζουν είναι εκπληκτικά υπέροχοι για πολλούς τόνους δέρματος και μπορούν να οδηγήσουν σε ένα απίστευτα κολακευτικό αποτέλεσμα.

Ως… σκιά

Μια μικρή ποσότητα ρουζ σε ροζ τόνους στα βλέφαρα κολακεύει τα άτομα με γαλανά, καστανά, πράσινα και hazel μάτια. Ξεκινήστε με μια σαμπανιζέ σκιά ως βάση και μετά εφαρμόστε το ροζ στις κόγχες των ματιών σας. Αυτό το rose gold αποτέλεσμα θα αναδείξει το χρώμα των ματιών σας και θα «γλυκάνει» το βλέμμα σας.

Ρουζ σε… στρώσεις

Όπως συνδυάζετε διαφορετικές αποχρώσεις στις σκιές ματιών για να δημιουργήσετε ένα πολυδιάστατο αποτέλεσμα, αντίστοιχα έχει πολύ ενδιαφέρον να συνδυάσετε διαφορετικές αποχρώσεις ρουζ στο πρόσωπό σας, όπως για παράδειγμα, ροζ με ροδακινί.

Μπορείτε, επίσης, να «παίξετε» με διαφορετικές υφές – να συνδυάσετε δηλαδή, ένα κρεμώδες ρουζ που θα απλώσετε πρώτο με ένα ρουζ σε μορφή σκόνης από πάνω, και να φιξάρετε το αποτέλεσμα με πούδρα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μάτια: Πώς τα προστατεύουμε από το μακιγιάζ;

xristiana

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Αν έχετε κάνει την 3η δόση μπορεί να μην χρειάζεστε άλλη για αρκετό καιρό

xristiana

Μεγάλη Φιλανθρωπική Συναυλία Για Παιδιά Με Αναπηρία Στην Κοζάνη

xristiana