ΚεντρικήΟμορφιά

Οι συμβουλές των δερματολόγων για να μην γερνάει ο λαιμός σας

1/3/2024

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου τα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται πρώτα. Είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τη σφριγηλότητά του, καθώς εκεί η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή, ενώ πολλές από εμάς ξεχνάμε να τον περιποιούμαστε όπως πρέπει.

Αν παρατηρείτε οριζόντιες γραμμές στην περιοχή του λαιμού σας, ήρθε η ώρα να αναζητήσετε τα κατάλληλα προϊόντα για να τον περιποιηθείτε. Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές δύο δερματολόγων για την απόλυτη ρουτίνα αντιγηραντικής φορντίδας του λαιμού, καθώς και τις θεραπείες που μπορούν να μας απαλλάξουν από το «tech neck».

Βήμα 1: Χρησιμοποιείτε καθημερινά ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία

Η σωστή ενυδάτωση και το αντηλιακό είναι βασικοί κανόνες όχι μόνο στην περιποίηση του προσώπου, αλλά και στην φροντίδα της περιοχής του λαιμού. Αυτά τα δύο συστατικά είναι απαραίτητα κάθε μέρα, ακόμα και αν δεν βγείτε από το σπίτι. Ο δερματολόγος Brendan Camp αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καθώς γερνάμε, το σώμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, οι οποίες είναι δομικές πρωτεΐνες. Ο ήλιος συμβάλλει στη διαδικασία γήρανσης, επιταχύνοντας την αποδόμηση αυτών των πρωτεϊνών».

Ο ήλιος και πιο συγκεκριμένα οι υπεριώδεις ακτίνες UV συμβάλλουν σε όλα τα σημάδια γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ο Camp βλέπει πιο συχνά στο ιατρείο του. Το πρώτο είναι το «tech neck». «Ο όρος “tech neck” αναφέρεται στις οριζόντιες γραμμές του λαιμού που τονίζονται όταν κοιτάμε τα τηλέφωνά μας και γέρνουμε το κεφάλι μας προς τα κάτω», λέει. Το δεύτερο είναι η χαλάρωση του δέρματος που είναι «αποτέλεσμα της γήρανσης και της ηλιακής βλάβης, και αποτελεί ανησυχία για ορισμένους ασθενείς». Μια απλή ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας μπορεί να θεραπεύσει και να αποτρέψει και τα δύο σημάδια.

Βήμα 2: Μερικές νύχτες την εβδομάδα εφαρμόστε στον λαιμό σας ορό ρετινόλης

Η ρετινόλη μπορεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο τόσο στο πρόσωπο όσο και στον λαιμό σας. «Όταν χρησιμοποιούνται τακτικά, οι οροί ρετινόλης ή οι ενυδατικές κρέμες βελτιώνουν την παραγωγή κολλαγόνου», λέει ο Camp. «Θυμηθείτε να εντάξετε σταδιακά τη χρήση της ρετινόλης στη ρουτίνα σας, επειδή μπορεί να προκληθεί ερυθρότητα, ξηρότητα και κνησμός ειδικά στο ευαίσθητο δέρμα του λαιμού».

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Elizabeth Geddes-Bruce, το δέρμα στο λαιμό είναι διαφορετικό από το δέρμα σε άλλες περιοχές του σώματος. «Το δέρμα στο λαιμό είναι πιο ευαίσθητο από το δέρμα στο πρόσωπο και πρέπει να αντιμετωπίζεται πιο απαλά. Είναι πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επουλωθεί, λόγω του χαμηλότερου αριθμού θυλακίων και αποθεμάτων βλαστοκυττάρων».

Βήμα 3: Τις υπόλοιπες νύχτες χρησιμοποιήστε έναν ορό ειδικά για τον λαιμό, με πεπτίδια

Αν και η ρετινόλη είναι υπέροχη για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της ελαχιστοποίησης της εμφάνισης γραμμών και ρυτίδων, τα πεπτίδια παίζουν τον κύριο ρόλο στη σύσφιξη του δέρματος με την πάροδο του χρόνου. «Τα πεπτίδια είναι συστατικά περιποίησης του δέρματος, που δρουν ως δομικά στοιχεία πρωτεϊνών, βελτιώνοντας τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης», λέει ο Camp.

Βήμα 4: Δοκιμάστε επαγγελματικές θεραπείες

Αν η περιποίηση του λαιμού με τους παραπάνω τρόπους δεν είναι αρκετή, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές θεραπείες στα δερματολογικά ιατρεία, στις οποίες μπορείτε να στραφείτε για να αντιστρέψετε τη γήρανση του λαιμού. Ο Camp συνιστά το microneedling, το Botox και τα fillers. «Το microneedling είναι μια θεραπεία που δημιουργεί μικρούς επιφανειακούς τραυματισμούς στο δέρμα, οι οποίοι με τη σειρά τους διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου για τη σύσφιξη του δέρματος του λαιμού», εξηγεί. Όσο για το Botox και τα fillers, βοηθούν επίσης για να επιτευχθεί μια πιο νεανική εμφάνιση.

Related posts

«Tο Κλειδί Της Ευτυχίας»: Εκδήλωση Για Την Πρόληψη Εξαρτήσεων

xristiana

Η 4η Σταυροφορία και η πρώτη άλωση της Κωναταντινούπολης

xristiana

Project Leonardo: Το PS5 χειριστήριο της SONY για άτομα με αναπηρία

xristiana