ΚεντρικήΟμορφιά

Με αυτά τα έξυπνα τρικ θα απαλλαγείς από τα «λαδωμένα» μαλλιά & θα δείχνουν σαν φρεσκολουσμένα, χωρίς ίχνος λιπαρότητας!

16/3/2024

Για να περιορίσεις τη λιπαρότητα και να προστατέψεις την τρίχα από το περιττό σμήγμα ή την υπερβολική ποσότητα ελαίων, που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και κνησμό ή πιτυρίδα μπορείς να ακολουθήσεις κάποια εύκολα κόλπα που πραγματικά θα σε σώσουν! Δες μερικά από αυτά…

Λιπαρότητα: Με αυτά τα τρικ θα απαλλαγείς από τα «λαδωμένα» μαλλιά & θα δείχνουν φρεσκολουσμένα!

Παρακάτω θα δεις κάποιους έξυπνους και πρακτικούς τρόπους για τη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος και ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής προκειμένου να αποφύγεις τη λιπαρότητα.

  • Περιόρισε το λούσιμο. Όσο πιο συχνά λούζεις τα μαλλιά σου τόσο περισσότερο σμήγμα εκκρίνεται από το τριχωτό της κεφαλής. Έτσι, εάν μειώσεις ελαφρά τη συχνότητα θα είναι σίγουρα πιο ωφέλιμο για τα μαλλιά σου.
  • Εφάρμοσε σωστά το σαμπουάν. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα από το σαμπουάν αρχικά στο τριχωτό της κεφαλής και άπλωσέ το κάνοντας αφρό με απαλές κυκλικές κινήσεις αποφεύγοντας το τρίψιμο, που μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή επιπλέον ελαίων. Στην συνέχεια άφησε το σαμπουάν να “τρέξει” μέσα από τις άκρες των μαλλιών σου και ξέβγαλε καλά.
  • Άπλωσε το μαλακτικό μαλλιών στις άκρες των μαλλιών αποφεύγοντας την εφαρμογή στις ρίζες, κάτι που μπορεί να τα κάνει να δείχνουν λιπαρά από την πρώτη κιόλας ημέρα.
  • Άφησε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά. Και αυτό γιατί το σεσούαρ μπορεί να σου χαρίσει ένα γρήγορο αποτέλεσμα όμως σύντομα τα μαλλιά σου θα φαίνονται πιο λιπαρά.
  • Επίλεξε εξειδικευμένα προϊόντα για λιπαρά μαλλιά. Τα ευεργετικά συστατικά, που περιέχουν στη συνθεσή τους, θα περιποιηθούν την τρίχα, ενώ ακόμη θα περιορίσουν σημαντικά την παραγωγή σμήγματος.
  • Χρησιμοποίησε καθαρά εργαλεία styling όπως βούρτσες ή χτένες που δεν θα μεταφέρουν περιττά έλαια στα μαλλιά σου. Γι’ αυτό το λόγο ο συχνός καθαρισμός τους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος.
  • Ξέπλυνε καλά τα μαλλιά σου και βεβαιώσου ότι τα προϊόντα που έχεις εφαρμόσεις πριν και μετά το λούσιμο έχουν απομακρυνθεί σωστά. Σημείωσε ότι οποιδήποτε υπόλειμμα παραμείνει στα μαλλιά μπορεί να δημιουργήσει λιπαρότητα.
  • Απόφυγε να πιάνεις τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η αφή με τα δάκτυλα μπορεί να λαδώσει τα μαλλιά και να γίνουν πιο λιπαρά.
  • Επένδυσε σε ένα ξηρό σαμπουάν, το οποίο μπορείς να εφαρμόζεις ανάμεσα στα λουσίματα για να δείχνουν σαν φρεσκολουσμένα, χωρίς ίχνος λιπαρότητας.
  • Πηγή: https://www.youweekly.gr
  • Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δήμος Καλαμαριάς: Ομαλή Μετάβαση Από Το Νηπιαγωγείο Στο Δημοτικό

xristiana

Κακοκαιρία EVA: Μήνυμα του 112 σε Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα

xristiana

Δωρεάν μετρήσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη

xristiana