ΚεντρικήΥγεία

Τι να «κόψουμε» τον Ιανουάριο για το καλό της υγείας μας

7/1/2023

Για τον πρώτο μήνα του νέου έτους βάλτε ένα στόχο υγείας: μηδενίστε την κατανάλωση αλκοόλ και κάντε αυτό τον μήνα εντελώς dry!

Η τάση της διακοπής της κατανάλωσης αλκοόλ για τον πρώτο μήνα του έτους δεν είναι καινούργια. Γνωστή ως dry January για τους αγγλοσάξονες η αποφυγή του αλκοόλ για ένα μήνα είναι  μια πολύ καλή ιδέα σύμφωνα με τον Alan Berki σύμβουλο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στην κλινική Cleveland Clinic στο Οχάιο.

«Η αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία» εξηγεί ο Alan Berki «από τον καλύτερο ύπνο και τον περισσότερο χρόνο για άλλα χόμπι μέχρι την εξοικονόμηση χρημάτων».

Πολλά είναι αυτά που θα βελτιωθούν ορατά με την διακοπή του αλκοόλ όπως η κατάσταση του δέρματος, αλλά και η ενεργητικότητα και το σωματικό βάρος – εφόσον δεν αντικαταστήσετε το αλκοόλ με γλυκά, γιατί μπορεί να αρχίσετε να τα λαχταράτε λίγο περισσότερο αν σταματήσετε να πίνετε, σύμφωνα με τον κ. Berki.

Από το resolution για την αποφυγή του αλκοόλ θα πρέπει να απέχουν οι βαρείς πότες ωστόσο, μια και αποτελούν ειδική κατηγορία που πρέπει να συμβουλευτούν πρώτα το γιατρό τους για τα σοβαρά συμπτώματα στέρησης από την διακοπή του αλκοόλ.

Για όλους τους υπόλοιπους ωστόσο, όσους δεν είναι βαρείς πότες, η επιλογή του Dry January είναι μια καλή ευκαιρία να αποτοξινωθούν από το αλκοόλ και να κάνουν μια κίνηση προς όφελος της υγείας τους.

Για όσους ο στόχος του dry Ιανουαρίου δεν είναι και τόσο ελκυστικός μπορούν απλά να ακολουθήσουν το μέτρο όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ – όχι πάνω από δυο ποτά την ημέρα οι άνδρες και ένα οι γυναίκες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κλινικής Cleveland το υποστηρικτικό κοινωνικό δίκτυο και η αποφυγή των πειρασμών είναι απαραίτητες προυποθέσεις για την επιτυχία του στόχου. «Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποφύγετε τις καταστάσεις που σας φέρνουν αντιμέτωπους με το αλκοόλ, oπότε αποφύγετε τα μπαρ και τα πάρτι για ένα χρονικό διάστημα» συμβουλεύει ο Alan Berki.

Πηγή: https://www.ygeiamou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πού οφείλεται ο πόνος στο σαγόνι όταν ξυπνάτε το πρωί

xristiana

Δ. Ωραιοκάστρου: Νέα Συλλογή Ανθρωπιστικής Βοήθειας Για Την Ουκρανία

xristiana

Συναντήσεις Στελεχών της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Πλαίσιο του Π.Ε.10 «Διεκδικούμε Μαζί» του «ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ» με άτομα με αναπηρία σε Ευρώτα, Αν. Μάνη, Σπάρτη

xristiana