ΚεντρικήΟμορφιά

Μακιγιάζ: Τα ’90s επιστρέφουν και βρήκαμε τον τρόπο για να φορέσετε τις τάσεις

24/3/2024

Η δεκαετία του ’90 ήταν μια περίοδος με πολύ χρώμα, γεγονός που έκανε πολλούς makeup artists να ξετυλίξουν το ταλέντο τους και να μεγαλουργήσουν. Ανάμεσά τους και η Pati Dubroff, μία από τις πιο περιζήτητες makeup artists στο Χόλυγουντ αυτήν τη στιγμή, η οποία έχει στην ατζέντα της A-listers όπως οι Margot Robbie, Angelina Jolie και πολλές άλλες.

Παρακάτω, εξηγεί τις τάσεις που επικράτησαν στο μακιγιάζ των ’90s και δίνει tips για να τις φέρετε στο σήμερα.

Επιδερμίδα

Αν πρόκειται να εφαρμόσετε μια σκιά σε ψυχρό τόνο (αυτές οι αποχρώσεις πρωταγωνιστούσαν στα ’90s), προσπαθήστε να δώσετε στην επιδερμίδα σας λίγο περισσότερο χρώμα, π.χ. με λίγο ροζ ρουζ στα μάγουλα και λίγο στα χείλη για να πετύχετε μια cool-toned αλλά φρέσκια εμφάνιση. Επίσης, περάστε ένα bronzer από τα ζυγωματικά, το μέτωπο και το πηγούνι, τη γέφυρα της μύτης και τα βλέφαρα κάνοντας ελαφριές κινήσεις, για αυτή την αίσθηση του ελαφρώς μπρονζέ, «σμιλευμένου» προσώπου που κυριάρχησε στα τέλη της δεκαετίας.

Φρύδια

Τα φρύδια εκείνη την περίοδο ήταν δραματικά και τετραγωνισμένα. Yπήρξε επίσης μια περίοδος χωρίς καθόλου φρύδια, όπως θυμάται η expert, την οποία ακολούθησαν τα πολυσυζητημένα λεπτά φρύδια, αργότερα στη δεκαετία. Το κλειδί για να εκσυγχρονίσετε την εικόνα των φρυδιών των ’90sn είναι ακολουθήσετε όποιο trend σας αρέσει, αρκεί να το κρατήσετε φυσικό. Προτιμήστε ένα brow gel, το οποίο δίνει ωραίο χρώμα στα φρύδια και τα διατηρεί στη θέση τους. Επίσης, ένα μολύβι φρυδιών μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά. Ξεκινήστε βουρτσίζοντας τα φρύδια προς τα πάνω και προς τα έξω με ένα ειδικό βουρτσάκι, και στη συνέχεια γεμίστε τα με ελαφριές κινήσεις, σαν να σχεδιάζετε μικρές τριχούλες. Σετάρετε με ένα brow gel στο χρώμα των φρυδιών σας, φροντίζοντας να το βάζετε πάνω στις τρίχες και όχι στο δέρμα, για να μη λερωθείτε.

Σκιές ματιών

Σύμφωνα με τη Dubroff, οι αποχρώσεις στα’90s ήταν κυρίως ψυχρές ενώ ακολούθησε και μια περίοδος με smokey, χρυσαφί και πιο ζεστούς τόνους. Φτάνοντας στο σήμερα, τα καφέ και τα μπλε της δεκαετίας του ’90 είναι σταθερά αγαπημένα, όπως επίσης και το ανοιχτό γκρι και το «παγωμένο» μπλε. Το μυστικό όταν επιλέγετε ψυχρούς τόνους στο μακιγιάζ ματιών είναι να φροντίσετε ώστε η επιδερμίδα σας να δείχνει φρέσκια -επίσης φροντίστε να κάνετε πάντα blending στις σκιές.

Εάν σας αρέσουν οι ψυχρές αποχρώσεις με μια νότα ζεστασιάς (απαραίτητες για πιο σκούρους τόνους δέρματος), προτιμήστε δαμασκηνί, rose gold και καφέ σκιές. Μια μικρή δόση χρώματος σε όλο το κινητό βλέφαρο με μια πιο ανοιχτή απόχρωση στο κέντρο του είναι ο ιδανικός συνδυασμός, για να δημιουργήσετε ένα φρέσκο μακιγιάζ εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’90.

Χείλη

Το μολύβι χειλιών δεν μπορεί να λείπει από ένα ’90s μακιγιάζ . Προτιμήστε ένα σκούρο καφέ ή taupe, ανεξάρτητα από το χρώμα του κραγιόν σας. Εφαρμόστε το στο περίγραμμα των χειλιών σας , γεμίστε ελαφρώς τις εξωτερικές γωνίες και μπλεντάρετε με το μικρό δαχτυλάκι σας, με κατεύθυνση προς το κέντρο των χειλιών. Συνεχίστε εφαρμόζοντας ένα διάφανο lip balm που δεν είναι πολύ γυαλιστερό ή ένα κραγιόν, «πιέζοντας» το χρώμα στα χείλη με τα δάχτυλά σας για να επιτύχετε το ελαφρώς ματ τελείωμα που ζητάει αυτό το look.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα καλύτερα μυστικά για να στεγνώσεις φυσικά τα μαλλιά σου χωρίς να φριζάρουν

xristiana

Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο 17/10

xristiana

Γέφυρα αλληλεγγύης του Δήμου Κιλκίς, για την ενίσχυση των συσσιτίων της Μητρόπολης

xristiana