ΚεντρικήΜαγειρική

Σούπα με τορτελίνια

28/3/2024

Υλικά

  • 500 γρ. τορτελίνια
  • 500 γρ. κιμά από λουκάνικο
  • 1 1/2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 1/2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο σπανάκι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε τον κιμά από λουκάνικο μέχρι να πάρει χρώμα και αφαιρέστε από την κατσαρόλα.
  2. Λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλάτι.
  3. Προσθέστε τα ντοματίνια και την πάστα ντομάτας και σοτάρετε ελαφρώς.
  4. Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό και τις ψιλοκομμένες, αποξηραμένες ντομάτες, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Πολτοποιήστε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
  5. Αφήστε να πάρει βράση και προσθέστε τα τορτελίνια και τον κιμά από τα λουκάνικα και βράστε για 8 λεπτά.
  6. Ρίξτε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο σπανάκι, ανακατέψτε και σερβίρετε γαρνίροντας με μαϊντανό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Βρέθηκε απολίθωμα κινεζικού ψαριού ηλικίας 439 εκατ. ετών – Είχε τα αρχαιότερα σαγόνια που έχουν ποτέ βρεθεί

xristiana

Κηλίδες & Δυσχρωμίες: Τα 6 αιθέρια έλαια που τις αντιμετωπίζουν

xristiana

Γιατί οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο προλαμβάνουν την άνοια

xristiana