ΚεντρικήΚοινωνικά

Εκδήλωση «Παιδικές περιπέτειες στον κόσμο των τεχνών» από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια

23/3/2024

Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς  οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου των Προτύπων Εκπαιδευτήριων Θεσσαλονίκης  «έζησαν περιπέτειες στον κόσμο των Καλών Τεχνών» και θέλουν να τις μοιραστούν με τα όλα τα συνομήλικα παιδιά της πόλης μας …

την Κυριακή 31 Μαρτίου, στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και ώρες 10:00-15:00 και 17:30-19:30.

Θα  παρουσιαστούν τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές μας στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας  «Μικροί καλλιτέχνες, μεγάλα έργα», θα λειτουργήσουν workshops για κάθε τέχνη ξεχωριστά και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, θα πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια, σε wallpainting, εργαστήρι κατασκευής κούκλας, STEAM-ρομποτική,  χορό, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο με μεγααάλες κούκλες, μουσική.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μαθητές των Τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης (clubs) του Δημοτικού: Ρομποτικής, Ωδείου, Χορού, Θεατρικής Αγωγής και Εικαστικών.

Οι μαθητές του Εργαστηρίου Εικαστικών και του Πρότυπου Ωδείου Θεσσαλονίκης θα αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, θα ταξιδέψουν σε πολύχρωμους μουσικούς κόσμους με έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας.

“Κοντά μας θα είναι αξιόλογοι καλλιτέχνες και εκπρόσωποι καλλιτεχνικών φορέων της πόλης μας, ως αρωγοί στην όλη προσπάθεια.

Τα παιδιά μέσω της βιωματικής προσέγγισης μπαίνουν στον μαγικό κόσμο της τέχνης, έρχονται σε επαφή με υλικά, τεχνικές, χρώματα και φόρμες, εκφράζονται και δημιουργούν τα δικά τους αριστουργήματα.”.

Σημείωση: Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της πόλης μας και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.politismika.gr

Related posts

Έβαλαν ποντίκια να ακούσουν μουσική και κράτησαν ρυθμό όπως ακριβώς και οι άνθρωποι

xristiana

H Fashion Editor, Ελένη Βάγια, σου δείχνει πώς να στενέψεις το πουλόβερ με μια κίνηση (VIDEO)

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 12/3

xristiana