ΚεντρικήΥγεία

Το νόστιμο πιάτο που βοηθάει στην απώλεια βάρους, επιβραδύνει τη γήρανση και κάνει καλό στο έντερο

20/2/2024

Ένα παραδοσιακό κορεάτικο πιάτο έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την υγεία του εντέρου σας, να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και ακόμη και να επιβραδύνει τη γήρανση.

Το συγκεκριμένο πιάτο, που καταναλώνεται σχεδόν κάθε μέρα από εκατομμύρια Κορεάτες, μπορεί να έχει πολλά και εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία μας.

Τι είναι το Kimchi

Το Kimchi είναι ένα παραδοσιακό κορεάτικο πιάτο που έχει υποστεί ζύμωση που παρασκευάζεται με μια ποικιλία λαχανικών, τα πιο συνηθισμένα είναι το λάχανο νάπα και τα κορεάτικα ραπανάκια.

Πρώτα καρυκεύεται με ένα μείγμα μπαχαρικών, όπως σκόνη τσίλι, σκόρδο, τζίντζερ και σάλτσα σόγιας ή ψαριού, ενώ στη συνέχεια αφήνεται να υποστεί ζύμωση σε σφραγισμένα βάζα σε θερμοκρασία δωματίου για μέρες, εβδομάδες ή και περισσότερο.

Αυτή η διαδικασία ζύμωσης επιτρέπει στα ωφέλιμα βακτήρια να αναπτυχθούν, γεγονός που συμβάλει στη μοναδική γεύση του, υφή και στις ιδιότητες του που τονώνουν την υγεία. Σερβίρεται ως συνοδευτικό σχεδόν με κάθε γεύμα στην παραδοσιακή κορεάτικη κουζίνα. Συνήθως παρασκευάζεται σε κάθε κορεάτικο σπίτι περίπου μία φορά το μήνα.

Μπορεί να προστεθεί σε πιάτα με ρύζι, μαγειρευτά, τάκος, ομελέτες, μπιφτέκια, ζυμαρικά και σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο θέλετε να προσθέσετε γεύση. Δείτε μερικά από τα κύρια οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την κατανάλωση kimchi.

Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση kimchi

  1. Επιβραδύνει τη βιολογική γήρανση
  2. Προάγει την υγεία του πεπτικού συστήματος
  3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  4. Μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης
  5. Βοηθά στην απώλεια βάρους

1. Επιβραδύνει τη βιολογική γήρανση

Το Kimchi είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που μειώνουν τη συνολική φλεγμονή στο σώμα σας. Η μείωση της φλεγμονής έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων υγείας, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και μειώνει την πιθανότητα καρκίνου.

2. Προάγει την υγεία του πεπτικού συστήματος

Το Kimchi είναι πλούσιο σε προβιοτικά, ευεργετικά για την υγεία βακτήρια, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου. Αυτό βοηθά, μεταξύ άλλων, στην υγεία του δέρματος και της καρδιάς μας.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η διαδικασία ζύμωσης αυξάνει την περιεκτικότητα σε ωφέλιμα βακτήρια στο kimchi, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημαβοηθώντας το σώμα σας να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις πιο αποτελεσματικά.

4. Μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης

Η έρευνα δείχνει ότι το kimchi μπορεί να έχει θετική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης μειώνοντας την LDL (κακή) χοληστερόλη και πιθανώς αυξάνοντας την HDL (καλή) χοληστερόλη.

5. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Τα προβιοτικά στο kimchi μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του μεταβολισμού και στη μείωση του σωματικού λίπους, όταν καταναλώνονται ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Το Kimchi είναι νόστιμο και χαμηλό σε θερμίδες, που σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε περισσότερο από αυτό, να αισθάνεστε χορτάτοι, αλλά να καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα θερμίδων.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρέπει να κάνεις body scrub τώρα που έχεις μαυρίσει;

xristiana

 Malevizi Festival

xristiana

Webinar Τρίμηνα Κύησης Και Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα

xristiana