22/01/2024
Υλικά
- 1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ. γλ. αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 6 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
- 500 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
- 2 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σκουπίστε το κρέας με χαρτί κουζίνας, κόψτε σε ροδέλες και αλατοπιπερώστε παντού.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις το λάδι αρχίσει να καπνίζει, προσθέστε το κρέας σε δόσεις. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, γυρίστε από την άλλη και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά. Συνεχίστε το μαγείρεμα με αυτόν τον τρόπο, γυρίζοντας το χοιρινό κρέας, συνολικά 15 λεπτά.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε τα κομμάτια με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας.
Βήμα 4
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε το κρασί και το θυμάρι και αφήστε το να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 5
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα μέχρι να ενωθούν και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να είναι αρκετά πηχτή, περίπου 4 λεπτά ακόμα. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 6
Επιστρέψτε το χοιρινό κρέας στο τηγάνι, περιχύνοντάς το με τη σάλτσα για να καλυφθεί. Στύψτε από πάνω φρέσκο χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο. Μοιράστε τα σε 4 πιάτα.