ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμη ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό

14/1/2024

Υλικά

5 αβγά
½ φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι οποιοδήποτε σκληρό τυρί, τριμμένο
5-6 φέτες σολομό, καπνιστό
χυμό λεμονιού, λίγες σταγόνες
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, το τυρί και το αλάτι και στο τέλος προσθέτετε και τα μυρωδικά, αφού κρατήσετε λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα.
Σε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το μίγμα με τα αβγά και ψήνετε την ομελέτα για περίπου πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Τη βγάζετε από το τηγάνι και την κόβετε στα τέσσερα.
Στο πιάτο, εναλλάσσετε τα κομμάτια της ομελέτας με τις φέτες του σολομού ανάμεσα, σχηματίζοντας ένα πυργάκι. Σε κάθε στρώση, προσθέτετε μερικές σταγόνες λεμόνι, πιπέρι και άνηθο.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Πασχαλινά Bazaars Από “Το Χαμόγελο Του Παιδιού” Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Θεσσαλονίκη: Ο Δήμος Καλαμαριάς Παραδίδει “Μαθήματα Ζωής”

xristiana

SOS από τους ειδικούς για τη γλυκαντική ουσία ερυθριτόλη: Αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού

xristiana