ΚεντρικήΜαγειρική

Κους κους με χειμωνιάτικα λαχανικά

21/01/2024

Υλικά

250 γρ πατάτες

200 γρ. κολοκύθα

200 γρ λάχανο

150 γρ. κους κους

100 γρ μπρόκολο

Μισό κρεμμύδι

1 φακελάκι σαφράν

Ζωμό λαχανικών

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και χοντροκόβουμε λάχανο, την κολοκύθα και τις πατάτες (κόψτε την κολοκύθα και τις πατάτες στο ίδιο μέγεθος για ομοιόμορφο μαγείρεμα). Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές λάδι για 2 λεπτά, μετά προσθέτουμε την κολοκύθα, τις πατάτες, το λάχανο, το σαφράν και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.

Καθαρίζουμε το μπρόκολο, το κόβουμε σε μπουκίτσες και το βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το βυθίζουμε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταθεροποιηθεί το χρώμα του.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Ξέχνα το French manicure, το Russian manicure είναι η πιο hot τεχνική για τα νύχια αυτή την στιγμή

xristiana

Σκύλοι θεραπείας στο Νοσοκομείο «Μεταξά» – Μια νέα μορφή φροντίδας των ογκολογικών ασθενών

xristiana

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία από την Περιφέρεια Στερεάς

xristiana