ΚεντρικήΜαγειρική

Αλμυρό cheesecake

30/1/2024

Υλικά

  • 150 γρ. παξιμάδια
  • 45 γρ. αμύγδαλα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Μια πρέζα ρίγανη
  • Για την κρέμα:
  • 200 γρ. τυρί κρέμα με σκόρδο και μυρωδικά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Χτυπήστε τα παξιμάδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σκόνη και ανακατέψτε με το βαλσάμικο ξύδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε ξανά και αφήστε στην άκρη

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και τον άνηθο. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε ξανά και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Στρώστε τη σκόνη από τα παξιμάδια σε ένα τσέρκι ομοιόμορφα. Από πάνω απλώστε το μείγμα τυριών και γαρνίρετε με τα ντοματίνια.

Βήμα 4

Ραντίστε με το ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη και τοποθετήστε στο ψυγείο.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Περπατάμε Στην «Οδό Καρδιάς» Μαζί Με Το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ

xristiana

Πυρκαγιές και σε Παλλήνη Αττικής, Μάνη – Επί ποδός η Πυροσβεστική

xristiana

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στη Βοιωτία

xristiana