ΚεντρικήΚοινωνικά

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 22/1

22/01/2024

Ασφαλιστικό: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιλογή κατηγορίας για το 2024

Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση

Σε λειτουργία τέθηκε στις 20/12/2023 στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2024, ακολουθώντας τη διαδρομή: Ελ. Επαγγελματίες/ Αυτοαπασχολούμενοι/Αγρότες -> Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Κύριας Ασφάλισης, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το έτος. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης-δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 31/1/2024.

Διευκρινίζεται ότι οι ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση επιλογής/μεταβολής, θα παραμείνουν, για το έτος 2024, στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί το προηγούμενο έτος.

Tι ισχύει με τους εργάτες γης

Οι απασχολούμενοι αποκλειστικά ως εργάτες γης, μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2024 από την ηλεκτρονική υπηρεσία, Αγρότες -> Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Εργατών γης.

Με τις διατάξεις των άρθρων 31, 35, 36, 37 και 45 του Ν.4670/2020, για το έτος 2024 τα ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών κλάδων σύνταξης, υγειονομικής περίθαλψης, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών των μη μισθωτών ασφαλισμένων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και εργατών γης, προσαυξάνονται με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του έτους 2023, 3,46%.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των ανώτερων ασφαλιστικών κατηγοριών οδηγεί και σε υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές.

Πηγή: ΟΤ

Πηγή: https://www.in.gr

Κάντε κλικ στους τίτλους για να διαβάσετε την είδηση που σας ενδιαφέρει.

  1. Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 22 Ιανουαρίου
  2. Υπόθεση Πάτρας: Τρίτη διακοπή στη δεύτερη δίκη της 35χρονης για τον θάνατο Μαλένας – Ιριδας
  3. Γερμανία: Νέα 6ημερη απεργία από τους σιδηροδρομικούς – Απερρίφθη πρόταση της DB
  4. Πρότυπα Σχολεία: Στις 18 Μαΐου οι εξετάσεις – Πειραματικά: Στις 17 Μαΐου η κλήρωση
  5. ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για 152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών Νοσοκομείων
  6. Συντάξεις Φεβρουαρίου και επιδόματα: Πότε πληρώνονται
  7. Καστοριά: Δύο ώρες αργότερα θα ανοίξουν τα σχολεία την Τρίτη
  8. Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Αντωνίου: Περέκ, υβριστόν, σιρόν, χυλοπίτες, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες με αγάπη

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Related posts

Τα χτενίσματα με αφέλειες θα αποτελέσουν trend το 2024

xristiana

Προσωπικός Βοηθός: Παράταση Αιτήσεων Έως 31 Μαΐου

xristiana

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Λήμνου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

xristiana