ΚεντρικήΟμορφιά

H ιδανική skincare ρουτίνα μετά την εγκυμοσύνη

26/01/2024

Αρκετές από εμάς μετά την εγκυμοσύνη έχουμε έρθει αντιμέτωπες με κάποιες αλλαγές στην επιδερμίδα μας. Αυτές οι αλλαγές πολλές φορές προκαλούνται από το στρες την κόπωση ή και τις ορμονικές ανισορροπίες που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι μετά την εγκυμοσύνη η skincare ρουτίνα πρέπει να αλλάξει.

Ραγάδες
Μετά την εγκυμοσύνη είναι πολύ πιθανό να δημιουργούνται ραγάδες από την αύξηση του βάρους και την απώλειά του. Μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με καθημερινό μασάζ χρησιμοποιώντας ενυδατικά έλαια. Αν θέλουμε να προλάβουμε την εμφάνιση ραγάδων χρειάζεται να απλώνουμε καθημερινά στα επίμαχα σημεία μετά το ντους, ένα προϊόν με εξειδικευμένη σύνθεση που ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων και προάγει τη σύνθεση του κολλαγόνου.

Ακμή
Καλό θα ήταν για να αντιμετωπίσουμε τις εξάρσεις ακμής μετά τον τοκετό να καθαρίζουμε καλά το δέρμα μας πρωί και βράδυ. Μια απολέπιση κάθε 15 μέρες για να αφαιρούνται τα πιο επιφανειακά κύτταρα και να ενισχύουμε την επιδερμική ανανέωση είναι απαραίτητη. Επίσης μια αποτοξινωτική και ενυδατική κρέμα τα βράδια μπορεί να βοηθήσει αρκετά.

Πανάδες
Οι πανάδες είναι ίσως αυτό για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Χρειάζεται όμως να αποφύγουμε τις ακτίνες του ήλιου και να εφαρμόζουμε καθημερινά την αντηλιακή μας είτε βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι είτε πρόκειται να βγούμε έξω. Τα ήπια απολεπιστικά μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία του αποχρωματισμού όπως επίσης και κάποια προϊόντα που περιέχουν λευκαντικούς παράγοντες.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ψωριασική αρθρίτιδα: Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο (εικόνες)

xristiana

ΔΕΗ: e-bike Festival

xristiana

Summit Για Την Καταπολέμηση Της Παχυσαρκίας

xristiana