ΚεντρικήΟμορφιά

6 προϊόντα μακιγιάζ που δεν χρειάζεστε

26/01/2024

Και οι καλύτερες εναλλακτικές τους.

Σε όσες μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με το μακιγιάζ, λατρεύουμε να ανακαλύπτουμε νέα προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να υιοθετήσουμε τα αγαπημένα μας looks. Και ως γνωστόν τα social media βρίθουν από beauty influencers που μας προτείνουν να αγοράσουμε το ένα ή το άλλο καλλυντικό με υποσχέσεις για θαυματουργά αποτελέσματα. Ισχύουν όμως ή μήπως κάποια από αυτά είναι σπατάλη χρημάτων;

Για να μην υποκύψετε στις πλάνες του marketing, σας παρουσιάζουμε τα προϊόντα που δεν αξίζει να αγοράσετε, καθώς μπορείτε να κάνετε την ίδια δουλειά με όσα έχετε ήδη στο νεσεσέρ σας. Και αν δεν τα έχετε, τότε οι παρακάτω εναλλακτικές θα σας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα!

#1. Αντηλιακό και ενυδατική κρέμα με χρώμα που προσαρμόζεται στον τόνο σας

Στο TikTok κυκλοφορούν ευρέως διαφημίσεις σχετικά με το αντηλιακό που «παίρνει» το χρώμα της επιδερμίδας σας. Η χρωστική του ουσία προσαρμόζεται στον τόνο του δέρματός σας μόλις το βάλετε, παρέχοντας προστασία από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες UV και προσφέροντας ελαφριά κάλυψη. Στην κάμερα τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αλλά μην πιστεύετε ότι λειτουργεί και στην πραγματικότητα. «Τα αντηλιακά και οι ενυδατικές κρέμες που προσαρμόζονται στον τόνο του προσώπου σας συχνά οδηγούν σε αταίριαστους τόνους ή σε μια γκρίζα απόχρωση», λέει η makeup artist Saffron Hughes. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσες έχουν πιο σκούρο δέρμα. «Αντ’ αυτού είναι καλύτερο να αγοράζετε προϊόντα που ταιριάζουν στον δικό σας τόνο δέρματος και τα οποία εξασφαλίζουν ένα πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα», λέει η Hughes. Η μακιγιέζ Scarlett Burton βάζει στην ίδια κατηγορία και τις κρέμες CC. Σκοπός τους είναι να μειώσουν την ερυθρότητα του δέρματος, αλλά η Burton λέει ότι δεν βλέπει κάποια διαφορά.

Επιπλέον, οι δερματολόγοι πιστεύουν ότι το αντηλιακό με χρώμα παρέχει λιγότερη προστασία σε σύγκριση με ένα κανονικό αντηλιακό υψηλού SPF. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν τη σωστή ποσότητα για να θωρακίσουν το δέρμα τους έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας. Γενικότερα, είναι προτιμότερο να εφαρμόζετε το αντηλιακό σας ως συνήθως και, αν θέλετε κάλυψη, να βάζετε από πάνω μια ελαφριά στρώση από το foundation σας.

Τι να προτιμήσετε

Hondos Center Vichy Capital Soleil Uv Age Daily SPF50+ €16,65

Hondos Center Estée Lauder Futurist SkinTint Serum €38,32 (με έκπτωση)

#2. Peel off lip tints

Για όσες δεν ξέρουν (κι αυτό είναι μάλλον για καλό), τα peel off lip tints είναι ένα είδος κραγιόν που αφού το εφαρμόσεις και περιμένεις να στεγνώσει, ξεκολλάς τη στρώση που έχει δημιουργηθεί για να αποκαλυφθεί το χρώμα από κάτω. Υποτίθεται ότι με αυτόν τον τρόπο το χρώμα εισχωρεί στο δέρμα, εξασφαλίζοντας μεγάλη διάρκεια και χωρίς κίνδυνο να μουντζουρωθείς. Σύμφωνα όμως με την makeup artist Rose Gallagher, τα peel off lip tints δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να βοηθούν τους influencers να γίνουν viral. «Κάθε φορά που βλέπω ένα από αυτά τα γελοία tints στο TikTok μου, σταματάω. Όποια βιάζεται το πρωί, δεν πρόκειται να επωφεληθεί από μια βαφή στα χείλη που ξεκολλάται, ειδικά όταν έχουμε εύκολες εναλλακτικές λύσεις που κάνουν την ίδια δουλειά».

Μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα lip balm με χρώμα, το οποίο θα μπορείτε να περνάτε από τα χείλη σας όσες φορές θέλετε.

Τι να προτιμήσετε

Sephora Fenty Beauty Pro Kiss’r Luscious Lip Balm Latte Lips Sheer Neutral Pink €18,50

#3. Μολύβι για φακίδες

Οι ψεύτικες φακίδες κυριάρχησαν στα beauty looks πέρυσι και εξακολουθούν να είναι trendy. Αλλά η Burton προτείνει να αποφύγετε τα ειδικά μολύβια για φακίδες και να χρησιμοποιήσετε αυτά που έχετε ήδη στο νεσεσέρ σας. «Κάθε φορά που βλέπω κάποια να χρησιμοποιεί μολύβι για φακίδες, αυτές δεν μένουν ποτέ στη θέση τους όπως οι πραγματικές», λέει η Burton. «Πάντα είναι λίγο μουντζουρωμένες, συχνά το χρώμα είναι πιο πορτοκαλί και φαίνεται ότι είναι ψεύτικες».

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το trend των ψεύτικων φακίδων, δοκιμάστε ένα μολύβι φρυδιών.

Τι να προτιμήσετε

Gallerie de Beaute Maybelline New York Brow Ultra Slim Μολύβι Φρυδιών Soft Brown €7,65

#4. Primer για τις σκιές ματιών

Από το smokey look μέχρι το martini makeup, πάντα θέλουμε να δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό στο μακιγιάζ των ματιών μας, οπότε είναι λογικό να θέλουμε να επενδύσουμε σε προϊόντα που θα βοηθήσουν να παραμείνει αναλλοίωτο το αποτέλεσμα. Μπορεί τα primers για σκιές να υπόσχονται μεγαλύτερη διάρκεια, η αλήθεια όμως είναι ότι η πλειονότητα των primers για το πρόσωπο λειτουργούν εξίσου καλά και γύρω από τα μάτια, αναφέρει η Hughes. «Υπάρχει μια παρανόηση ότι τα primers προσώπου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν γύρω από τα μάτια», λέει η ίδια. «Εκτός αν αναφέρεται ρητά, τα face primers είναι ασφαλή για την περιοχή των ματιών καθώς περνούν από αυστηρές δοκιμές πριν βγουν στην παραγωγή».

Η makeup artist Mira Parmar πιστεύει ότι τα lip primers είναι εξίσου αμφισβητήσιμα. «Ισχυρίζονται ότι προετοιμάζουν τα χείλη σας, διευκολύνοντας την εφαρμογή του κραγιόν και ενισχύοντας τη σταθερότητά τους», λέει η Parmar για να προσθέσει ότι κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν αποδεικνύεται. Η ίδια αναφέρει πως μια εύκολη εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το concealer ή το foundation σας ως βάση και στη συνέχεια το lip liner και το κραγιόν σας. Θεωρεί ότι αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό.

Τι να προτιμήσετε

Attica Beauty L’ Oréal Paris Infaillible More Than Concealer €16,23

Attica Beauty L’ Oréal Paris Color Riche Le Lip Liner Paris Ny €7,10

#5. Λευκό primer για μάσκαρα

Εάν έχετε πολύ λεπτές βλεφαρίδες, το primer μάσκαρας υποτίθεται ότι σας βοηθά ώστε να φαίνονται πιο μακριές και πυκνές. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει μια αφύσικη όψη στις βλεφαρίδες, λέει η Hughes. Ειδικά αν είναι διαφορετικού χρώματος, όπως παραδείγματος χάριν λευκό, θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά για να το καλύψετε με την κανονική σας μάσκαρα. Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότερες μάσκαρα δίνουν μήκος και όγκο στις βλεφαρίδες, τις διαχωρίζουν και τις περιποιούνται με μία κίνηση, καθιστώντας ουσιαστικά το primer άχρηστο.

Δεν ξέρετε ποια μάσκαρα να αγοράσετε; Βρείτε μερικές ιδέες εδώ: Δοκιμάσαμε τις 5 καλύτερες μάσκαρα της αγοράς – Αξίζουν τα λεφτά σας;

#6. Setting spray (σταθεροποιητής μακιγιάζ)

Αν χρησιμοποιείτε setting spray, η Hughes προτείνει να προσέχετε τα συστατικά τους, ιδιαίτερα αν έχετε ευαίσθητο ή αφυδατωμένο δέρμα. «Τα περισσότερα setting sprays, ειδικά εκείνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο ως spray για “ματ φινίρισμα”, περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και ξηραίνουν υπερβολικά την επιδερμίδα, ενώ ενδεχομένως ίσως θέσουν σε κίνδυνο τη φυσική ενυδάτωσή του», λέει η Hughes.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. «Η τιμή τους συχνά δεν δικαιολογεί το κύριο συστατικό τους, που είναι το νερό και το οποίο μπορεί να χαλάσει το μακιγιάζ σας, ειδικά αν αγγίξετε το πρόσωπό σας πριν στεγνώσει το spray».

Αν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε μια πούδρα προσώπου, η οποία θα διατηρήσει το μακιγιάζ στη θέση του για περισσότερη ώρα.

Τι να προτιμήσετε

M.A.C Studio Fix Pro Set + Blur Weightless Loose Powder €42

Διαβάστε ακόμα: Τα must-haves του νεσεσέρ: Όσα πρέπει να έχετε μαζί σας

Πηγή: Refinery29

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

xristiana

Ο Χρήστος Θηβαίος Στον Αστακό 19 Αυγούστου

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 27/11

xristiana