ΚεντρικήΜαγειρική

Τρούφες με λευκή σοκολάτα και φιστίκι

11/1/2024

Υλικά

  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 175 γρ. ανάλατα φιστίκια χωρίς κέλυφος
  • 8 λοβούς κάρδαμου, χωρίς σπόρους
  • 1/4 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • 75 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Χτυπήστε το κάρδαμο και τη ζάχαρη σε ένα γουδί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε τα φιστίκια στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να τα ψιλοκόψετε.

Βήμα 2

Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το μείγμα αλεσμένου κάρδαμου σε ένα μικρό τηγάνι και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 2 λεπτά μέχρι να αχνίσουν. Ρίξτε σιγά σιγά τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Βήμα 3

Ανακατέψτε το βούτυρο, 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ανακατέψτε 80 γρ. από τα ψιλοκομμένα φιστίκια, σκεπάστε το μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 3- 4 ώρες για να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 4

Σχηματίστε μπάλες σε μέγεθος μπουκιάς και τοποθετήστε τις τρούφες σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 5

Ρίξτε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φιστίκια σε ένα μεγάλο πιάτο και κυλήστε τις τρούφες μέχρι να τις καλύψετε ομοιόμορφα. Διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για πέντε ημέρες.

Βήμα 6

Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ζώδια σήμερα (29/5): Σημαντικές αποφάσεις για καριέρα ή σχέσεις – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Καύσωνας: Πώς μετατράπηκε σε καύσιμη ύλη η Ελλάδα

xristiana

Κορωνοϊός: 33 νεκροί – 211 σε ΜΕΘ – 5.599 κρούσματα

xristiana