ΚεντρικήΟμορφιά

Τι είναι τα pimple patches και πώς να τα χρησιμοποιείτε σωστά

14/1/2024

Ανακαλύψτε τα επιθέματα που διώχνουν τα σπυράκια.

Ποτέ δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να δούμε ένα σπυράκι να ξεφυτρώνει στο πρόσωπό μας. Ακόμα κι έτσι όμως, τα σπυράκια καταφέρνουν να βρουν την πιο ακατάλληλη ώρα για να κάνουν την εμφάνισή τους, όπως πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια συνέντευξη για δουλειά.

Ευτυχώς ένα νέο hack ήρθε για να μας απαλλάξει από αυτούς τους ενοχλητικούς επισκέπτες. Και δεν είναι άλλο από τα επιθέματα σπυριών ή αλλιώς pimple patches. Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα επιθέματα σπυριών ώστε να τα χρησιμοποιήσετε σωστά και να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.

Πώς ακριβώς λειτουργούν τα pimple patches;

Τα επιθέματα σπυριών είναι θεραπεία με τη μορφή ενός λεπτού επιδέσμου ή αυτοκόλλητου σε διάφορα μεγέθη. Περιέχουν μία ουσία που μοιάζει με τζελ και η οποία απομακρύνει τις ακαθαρσίες από το σπυράκι και αποτρέπει την περαιτέρω μόλυνση. Βοηθούν στην ταχύτερη επούλωση του σπυριού απορροφώντας το πύον, ενώ κάποια από αυτά περιέχουν συστατικά για τη θεραπεία της ακμής και την επούλωση του δέρματος. Μπορείτε να βρείτε επιθέματα για σπυράκια με σαλικυλικό οξύ, αντιβακτηριακές ουσίες ή αντιφλεγμονώδες έλαιο τεϊόδεντρου, υαλουρονικό οξύ, centella asiatica (cica), ακόμη και ρετινόλη.

Πώς πρέπει να εφαρμόζετε ένα επίθεμα για σπυράκια;

Η χρήση τους σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα περιποίησης ή δραστικά συστατικά είναι γενικά ασφαλής. Όμως, προσοχή στους ερεθισμούς. Η αισθητικός Renée Rouleau αναφέρει: «Αν χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, όπως η τρετινοΐνη, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου σας κάθε πιθανό ερεθισμό που μπορεί να προκαλέσει ένα επίθεμα».

Σύμφωνα με την ίδια, τα επιθέματα μπορεί να μην είναι η καλύτερη ή η πιο αποτελεσματική επιλογή για ορισμένα σπυράκια. Είναι γενικά αποτελεσματικά για τις επιφανειακές ατέλειες, αλλά ενδεχομένως να μην αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα. «Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά σε μικρά σπυράκια αφού δεν υπάρχει ανησυχία για υπερβολική χρήση τους», εξηγεί η Rouleau. «Αλλά αν η συνεχής χρήση τους δεν είναι αποτελεσματική, ίσως πρέπει να στραφείτε σε κάποια άλλη θεραπεία! Δεν είναι όλες οι ατέλειες ίδιες και δεν ανταποκρίνονται όλες στον ίδιο τύπο θεραπείας».

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη χρήση επιθεμάτων κατά των σπυριών;

Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να σας φαίνεται πως τα επιθέματα για τα σπυράκια είναι απλά στη χρήση τους. Ωστόσο, η αισθητικός Blair Murphy-Rose προειδοποιεί για τυχόν αλλεργίες στο υλικό των pimple patches. «Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα μπορεί να μην ανταποκρίνονται καλά σε ορισμένες δραστικές ουσίες, όπως για παράδειγμα το σαλικυλικό οξύ, καθώς ενδέχεται να εμφανίσουν ερεθισμό του δέρματος». Όσοι είναι επιρρεπείς σε εκζέματα, ροδόχρου ακμή ή άλλες δερματικές παθήσεις, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιδράσουν αρνητικά στα pimple patches.

Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση τους αν έχετε κάποια ανοιχτή πληγή ή κάποιο εξάνθημα. Οι δε αλλεργίες σε ένα από τα πολλά συστατικά που περιέχονται στα αυτοκόλλητα είναι αρκετά συχνές.

Extra tips

  • Για να καταλάβετε αν έχετε αλλεργία στα pimple patches, κάντε ένα patch test στον καρπό. Αν βγάλετε κάποιο εξάνθημα, τότε αποφύγετέ τα εντελώς. Επιπλέον, όπως αναφέρει η Rouleau, «αν δείτε κόκκινο σημάδι μετά την αφαίρεση του patch, σταματήστε να τα χρησιμοποιείτε».
  • Όσο αυτονόητο κι αν ακούγεται, πρέπει να είστε απολύτως βέβαιη ότι εφαρμόζετε το pimple patch σας σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο.
  • Μπορείτε να βάλετε το pimple patch πριν κοιμηθείτε ώστε να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί χωρίς σημάδι. Μπορείτε όμως να το φορέσετε και κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτω από το foundation σας.

Ποιο επίθεμα να διαλέξετε

Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, βρήκαμε μερικά δημοφιλή προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Μην περιοριστείτε όμως! Διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά και επιλέξτε εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στον τύπο της επιδερμίδας σας.

Hondos Center, Youth Lab. Blemish Dots €2,73

Sephora, Peace Out Skincare Patches Peace Out Spots €21,95

El Beauty Concept, COSRX Acne Pimple Master patches €5,90

Πηγή: Refinery 29

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Γιόγκα προσώπου: Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων;

xristiana

Η πρώτη σου φορά…

xristiana

Πως να απλώσετε το highlighter για να αποκτήσετε ένα φρέσκο και λαμπερό εφέ – Tips που θα σας ξετρελάνουν!

xristiana