ΚεντρικήΜαγειρική

Πέννες με πέστο και γαρίδες

31/1/2024

Υλικά

  • 400 γρ. πέννες
  • 500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
  • 200 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέτοντας τις γαρίδες και τον αρακά στο νερό κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 λεπτών μαγειρέματος.

Βήμα 2

Σουρώστε το μείγμα ζυμαρικών, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό σε ένα μικρό μπολ. Επιστρέψτε το μείγμα ζυμαρικών στην κατσαρόλα.

Βήμα 3

Προσθέστε πέστο, αλάτι και πιπέρι στο μείγμα ζυμαρικών και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4

Ρίξτε από το νερό που κρατήσατε στην κατσαρόλα, 1/4 φλιτζανιού τη φορά, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα ζυμαρικών σε μία πιατέλα και πασπαλίστε με παρμεζάνα.

Βήμα 6

Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Γιατί μια μάσκα με άργιλο είναι ένα must προϊόν για τη beauty φαρέτρα σου

xristiana

Ποια φρούτα είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα συμπληρώματα διατροφής – 4 κατηγορίες που πρέπει να τρώμε

xristiana

Έχεις τατουάζ; Tips για να μην ξεθωριάσει στον ήλιο!

xristiana