ΚεντρικήΜαγειρική

Πέννες με πέστο και γαρίδες

31/1/2024

Υλικά

  • 400 γρ. πέννες
  • 500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
  • 200 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέτοντας τις γαρίδες και τον αρακά στο νερό κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 λεπτών μαγειρέματος.

Βήμα 2

Σουρώστε το μείγμα ζυμαρικών, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό σε ένα μικρό μπολ. Επιστρέψτε το μείγμα ζυμαρικών στην κατσαρόλα.

Βήμα 3

Προσθέστε πέστο, αλάτι και πιπέρι στο μείγμα ζυμαρικών και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4

Ρίξτε από το νερό που κρατήσατε στην κατσαρόλα, 1/4 φλιτζανιού τη φορά, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα ζυμαρικών σε μία πιατέλα και πασπαλίστε με παρμεζάνα.

Βήμα 6

Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Προειδοποιούν οι επιστήμονες: Ολοένα και συχνότερα τα κύματα ακραίας ζέστης στην Ευρώπη

xristiana

«Πατρίδα Αξέχαστη Μικρά Ασία» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

xristiana

Φιλανθρωπικό Bazaar για τη στήριξη του Σωματείου Σ.Φ.Α. «Δράση για το Κάτι Άλλο»

xristiana