ΚεντρικήΚοινωνικά

«Ο Καραγκιόζης, ο μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» έρχονται στον Κορυδαλλό

13/1/2024

Ο Καραγκιόζης και στην ανατολή του 2024 δηλώνει παρών για να ταξιδέψει με τις περιπέτειες του μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της φαντασίας με όχημα των ελληνικό πολιτισμό.

Έτσι έρχεται την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ. στο στέκι του Καραγκιόζη (Τσακάλωφ 17 – πλησίον μετρό Κορυδαλλού).

Ο Καραγκιόζης δια χειρός Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου θα παρουσιάσουν την θρυλική και ιστορική παράσταση ¨Ο Καραγκιόζης, ο μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι”.

Η υπόθεση

Σε μια πολιτεία, υπάρχει ένα φίδι που για ν΄ αφήσει το νερό της πηγής να τρέξει, κάθε χρόνο απαιτεί τη θυσία μιας νεαρής κοπέλας. Την επιλογή κοριτσιών για την θυσία αυτή, την κάνουν οι κάτοικοι με κλήρωση. Αυτή τη φορά, ο κλήρος πέφτει στην κόρη του Πασά, την Βεζυροπούλα.

Ο Πασάς στεναχωρημένος βγάζει διαταγή πως όποιος σκοτώσει το καταραμένο φίδι, θα πάρει 200 λίρες, θα παντρευτεί την κόρη του, και μετά τον θάνατό του θα πάρει και το αξίωμα του. Έρχονται οι διάφοροι γνωστοί τύποι, αλλά κανείς δεν καταφέρνει να σκοτώσει το καταραμένο φίδι.

Τέλος ο Μέγας Αλέξανδρος, που κατά την παράδοση στο Θέατρο Σκιών συμβολίζει τον Άγιο Γεώργιο, σκοτώνει το φίδι, και λυτρώνει τον τόπο από τα δεινά. Δείτε επισης: Βάλτε τα παιδιά σας να δουν Καραγκιόζη

Για κρατήσεις

ΔΙΕΥΘ.: Τσακάλωφ17, Κορυδαλλός ( Στάση ΜΕΤΡΟ Κορυδαλλός )
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-4006312, 6979.354.681

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 17/4

xristiana

Πασχαλινό bazaar

xristiana