ΚεντρικήΟμορφιά

Ξύρισμα: Το ένα πράγμα που πρέπει να αποφεύγετε

17/1/2024

Τι πρέπει να αποφεύγετε στο ξύρισμα και ποια είναι τα βήματα που θα σας χαρίσουν αποτέλεσμα με διάρκεια.

Ενώ οι γρήγοροι ρυθμοί και οι πολλές υποχρεώσεις της καθημερινότητας μπορεί να μην σας αφήνουν ελεύθερο χρόνο, το ξύρισμα σε στεγνό δέρμα είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγετε όσο βολικό κι εάν φαίνεται.

Αυτό διότι συνοδεύεται από αρκετές ανεπιθύμητες… παρενέργειες, που μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα σας, όπως:

Ερεθισμός και ευαισθησία

Ειδικά τα άτομα με πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα είναι σημαντικό να αποφεύγουν το στεγνό ξύρισμα, όπως και όσοι ζουν με δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση. Το δέρμα μπορεί να είναι ήδη ξηρό, επομένως το στεγνό ξύρισμα πάνω από ερεθισμένο δέρμα δεν είναι ιδανικό.

Είσφρυση τριχών

Όταν παραλείπετε να βρέξετε την περιοχή που θα ξυρίσετε, οι τρίχες δεν έχουν την ευκαιρία να μαλακώσουν πριν αφαιρεθούν. Χωρίς αυτή τη λίπανση, το ξυραφάκι δεν μπορεί να αφαιρέσει τις τρίχες ομαλά με αποτέλεσμα ορισμένες να αναπτύσσονται προς τα μέσα ή να εμφανίζονται σπυράκια ή ερεθισμοί και οι τρίχες να μεγαλώνουν κάτω από το δέρμα.

Ανομοιόμορφο αποτέλεσμα

Το ξύρισμα σε συνδυασμό με την έλλειψη υγρασίας μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και το δέρμα σας τελικά να ξεφλουδίσει. Εξίσου πιθανό είναι και το ανομοιόμορφο αποτέλεσμα, ειδικά εάν ξυρίζεστε με ένα ξυραφάκι με λιγότερες λεπίδες.

‌Κίνδυνος μόλυνσης

Εάν εάν ξυρίζεστε βιαστικά, είναι πιο πιθανό να τραυματίσετε την επιδερμίδα, να κοπείτε και τελικά άθελά σας να αυξήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης.

Οι καλύτερες συμβουλές για ξύρισμα διαρκείας

Τα βήματα για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, εξασφαλίζοντας υγιή και απαλά πόδια περιλαμβάνουν:

Βήμα 1ο Κάντε απολέπιση

Εάν θέλετε οι τρίχες να απομακρύνονται πιο εύκολα, δίχως ερεθισμούς και σπυράκια τότε δοκιμάστε πρώτα να κάνετε απολέπιση για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να ανοίξετε την… δίοδο για το ξυράφι σας.

Βήμα 2ο Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο προϊόν

Ενώ μπορεί να σκέφτεστε την γρήγορη και άμεση λύση του νερού ή του αφρόλουτρου, αυτές δεν είναι οι καλύτερες επιλογές. Αντ’αυτού δοκιμάστε ένα τζελ ή αφρό ξυρίσματος ή ακόμα δανείστε του συντρόφου σας.

Εάν δεν έχετε διαθέσιμο, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε μια καλή ποσότητα από το κοντίσιονερ.

Βήμα 3ο Δοκιμάστε το κόντρα ξύρισμα

Αφού προμηθευτείτε ένα ξυραφάκι με 4-5 λεπίδες που προσφέρει βαθύ ξύρισμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να ξυριστείτε από κάτω προς τα πάνω, με κατεύθυνση αντίθετη από αυτή της τρίχας για να εξασφαλίσετε ένα βαθύ και ομοιόμορφο αποτέλεσμα που θα κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Βήμα 4ο Ενυδατωθείτε

Επειδή το ξύρισμα ακόμα και με τα κατάλληλα προϊόντα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, εφαρμόστε μια γενναιόδωρη ποσότητα της ενυδατικής σας σύνθεσης (κρέμας, λοσιόν ή λάδι) για να ενυδατώσετε σε βάθος τα πόδια σας και να καταπραΰνετε την επιδερμίδα σας.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Γιατί να εντάξεις το αμυγδαλέλαιο στη ρουτίνα της ομορφιάς σου;

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 26/2

xristiana

Υποσχεθείτε ότι δε θα γελάσετε…

xristiana