News ΑΜΕΑΚεντρική

Νεαρός άνδρας σε αναπηρικό αμαξίδιο χορεύει ζεϊμπέκικο με δύναμη ψυχής – Δείτε το βίντεο

24/01/2024

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το 1ο Διεθνές τριήμερο Φεστιβάλ Ζεϊμπέκικου στην Αθήνα, το οποίο έγινε στο Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ στο Μαρούσι.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, περισσότεροι από 150 διαγωνιζόμενοι, φίλοι του ζεϊμπέκικου και της Ελληνικής κουλτούρας, από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία αντάμωσαν στην Αθήνα διαγωνίστηκαν, ενημερώθηκαν με σεμινάρια για το ζεϊμπέκικο και διασκέδασαν… Ελληνικά!

Την πρώτη μέρα – Παρασκευή 19/1- του Φεστιβάλ, σε μια ελληνική βραδιά με ζωντανή μουσική, ο Δημοσθένης Αθανασίου σε μια επίδειξη ψυχής, χόψεψε ζεϊμπέκικο όντας σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει όμως δεν τον σταμάτησε ποτέ να προχωράει την ζωή του κερδίζοντας τη μια νίκη μετά την άλλη στον στίβο της ζωής.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcyclades24.gr%2Fvideos%2F395189399556835%2F%3Fref%3Dembed_video&show_text=0&width=560

Στο διαγωνιστικό κομμάτι την πρώτη θέση και το Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Κότιας από το Πλατανόρευμα Κοζάνης, οποίος και χάρισε την υποτροφία στον δεύτερο νικητή της κατηγορίας, ένα παιδί μόλις 8 ετών με μοναδικό ταλέντο και αγάπη για το ζεϊμπέκικο.

Ο μικρός Ανδρέας Αναγνωστόπουλος κέρδισε δίκαια την 2η θέση και τις εντυπώσεις.

Φωτογραφία: cyclades24.gr

Την 3η θέση πήρε στο διαγωνισμό κέρδισε ο Κύπριος Μάριος Κοντόπουλος στην κατηγορία Solo Open to the world Zeimpekiko.

Η αυλαία του 1ου Διεθνές φεστιβάλ χορού ζεϊμπέκικου έπεσε με συμμετέχοντες και διοργανωτές να δίνουν ραντεβού στο 2ο Διεθνές φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί τον 17-19 Ιανουαρίου το 2025.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: http://www.thestival.gr

Related posts

Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο: Τα ψυχολογικά συμπτώματα που ταλαιπωρούν 6 στις 10 γυναίκες

xristiana

Εθελοντική αιμοδοσία στη δημοτική ενότητα Ρέντη

xristiana

Χαλκιδική: 7o Parthenώn Film Festival

xristiana