ΚεντρικήΟμορφιά

Μπορούν οι ψεύτικες βλεφαρίδες και τα extensions να βλάψουν τις φυσικές σας βλεφαρίδες;

11/1/2024

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες και οι επεκτάσεις των βλεφαρίδων μπορεί να φαίνονται ασυναγώνιστες για υπέροχα βλέμματα που απλά… ζαλίζουν, αλλά όπως αποδεικνύεται, μπορούν επίσης να κάνουν κακό.

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορούν να βλάψουν τις φυσικές βλεφαρίδες ή τα μάτια σας, έχετε έρθει στο σωστό σημείο! Ποια είναι η αλήθεια πίσω από τις ψεύτικες βλεφαρίδες;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορούν να βλάψουν απολύτως τις φυσικές σας βλεφαρίδες εάν τοποθετηθούν λανθασμένα ή σε κομμωτήριο που δεν πληροί τα πρότυπα υγιεινής. Όπως το botox και τα filler μπορούν να τοποθετηθούν λανθασμένα στο πρόσωπο και να προκαλέσουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην εφαρμογή των ψεύτικων βλεφαρίδων.

Αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο να το πιστέψουμε, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν ποτέ σοβαρό πρόβλημα με τις ψεύτικες βλεφαρίδες, αλλά θα πρέπει απλώς να θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό.

Τι είναι οι ψεύτικες βλεφαρίδες;

© PEXELS
© PEXELS

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τις ψεύτικες βλεφαρίδες, όμως, πρέπει πρώτα να επιστρέψουμε στην αρχή για να δούμε τι πραγματικά είναι. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες και οι επεκτάσεις βλεφαρίδων (τα extensions) μπορούν να κατασκευαστούν από πολλά διαφορετικά υλικά, από συνθετικά υλικά μέχρι και φυσικά ανθρώπινα μαλλιά, μας εξηγούν οι ειδικοί, προσθέτοντας ότι είναι συνήθως συνθετικές, μετάξι ή βιζόν (μόνο ή σε συνδυασμό).

Εάν έχετε ευαίσθητες βλεφαρίδες, προτιμήστε το μετάξι, πάνω από οποιοδήποτε άλλο υλικό. Η επιλογή του μεταξιού μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο να φαίνεστε καλύτερα αλλά και να τις αισθάνεστε καλύτερα.

Βήματα που βοηθούν στη διασφάλιση μιας σωστής εφαρμογής

© PEXELS
© PEXELS

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορούν δυστυχώς να προκαλέσουν μια σειρά από παρενέργειες και τραυματισμούς, όπως ερεθισμό ή μόλυνση των ματιών, αλλεργικές αντιδράσεις, και, στη χειρότερη περίπτωση,  να χάσετε τις φυσικές σας βλεφαρίδες.

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι τόσες πολλές γυναίκες που φορούν ψεύτικες βλεφαρίδες και επεκτάσεις βλεφαρίδων δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η καλύτερη συμβουλή; Αντιμετωπίστε τις βλεφαρίδες όπως κάθε άλλο σοβαρό αισθητικό ραντεβού, συμπεριλαμβανομένου του botox. Ακριβώς όπως το botox και το filler, πρέπει να γίνεται από γιατρό ή εξιδεικευμένη αισθητικό, πηγαίνετε σε έναν καλό τεχνικό και ζητήστε συστάσεις.

Το να ξεκινήσετε από τον στενό σας κύκλο μπορεί να είναι μια σοφή επιλογή, καθώς οι φίλοι σας δεν είναι πολύ πιθανό να σας παρασύρουν σε σφάλματα. Στη συνέχεια, μην φοβάστε να ελέγξετε τον ιστότοπο του κομμωτηρίου ή του κέντρου αισθητικής για τις πιστοποιήσεις του.

Τέλος, μπορείτε πάντα να ζητήσετε τα διαπιστευτήριά του από τον τεχνικό των βλεφαρίδων σας. (Η υγεία σας είναι πιο σημαντική από το ενδεχόμενο να ακουστεί κάπως προσβλητικό. Εάν το πάρουν με λάθος τρόπο, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό σας).

Πώς να διατηρήσετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας για συνολική ασφάλεια και ομορφιά

© PEXELS
© PEXELS

Λοιπόν, κάνατε τα μαθήματά σας και ολοκληρώσατε το ραντεβού σας, με αποτέλεσμα να έχετε λαμπερές βλεφαρίδες που σας κάνουν να νιώθετε υπέροχες. Τέλεια! Τι ακολουθεί όμως;

Ο καθαρισμός των βλεφαρίδων σας κάθε βράδυ όχι μόνο θα κρατήσει τις βλεφαρίδες σας καθαρές, αλλά θα σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αυτό σας εξοικονομεί χρήματα μακροπρόθεσμα, καθώς σημαίνει λιγότερες επισκέψεις στην αισθητικό. Θα χρειαστεί απλώς να επενδύσετε σε μερικά προϊόντα καθαρισμού υψηλής ποιότητας. Εξάλλου, αυτά τα προϊόντα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κοντά στα εξαιρετικά ευαίσθητα μάτια σας.

  • Βεβαιωθείτε ότι το καθαριστικό βλεφαρίδων είναι χωρίς λάδι, καθώς το λάδι είναι παράγοντας λειαντικός και μπορεί να αφαιρέσει την κόλλα με την πάροδο του χρόνου.
  • Προμηθευτείτε ειδικά καθαριστικά για τις βλεφαρίδες, απλώς μουλιάστε ένα βαμβάκι σε αυτά και τρίψτε απαλά τα μάτια, τις βλεφαρίδες και τις γραμμές των βλεφαρίδων σας για να αφαιρέσετε τη μάσκαρα και γενικά να τα καθαρίσετε.
  • Όταν κάνετε τον καθαρισμό κάθε βράδυ, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι βλεφαρίδες σας δεν κάνουν κρούστα, δεν αναπτύσσουν βακτήρια και πολλά άλλα.
  • Πηγή: https://www.womanidol.com
  • Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Δήμος Δελφών: Δωρεάν rapid test σε Άμφισσα, Στρόμη, Γαλαξίδι, Ιτέα και Δελφούς

xristiana

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια»

xristiana

Θεωρίες συνωμοσίας: Ποιοι τις πιστεύουν και γιατί – Μελέτη αποκαλύπτει το προφίλ τους

xristiana