21/01/2024
Υλικά
250 γρ πατάτες
200 γρ. κολοκύθα
200 γρ λάχανο
150 γρ. κους κους
100 γρ μπρόκολο
Μισό κρεμμύδι
1 φακελάκι σαφράν
Ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και χοντροκόβουμε λάχανο, την κολοκύθα και τις πατάτες (κόψτε την κολοκύθα και τις πατάτες στο ίδιο μέγεθος για ομοιόμορφο μαγείρεμα). Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές λάδι για 2 λεπτά, μετά προσθέτουμε την κολοκύθα, τις πατάτες, το λάχανο, το σαφράν και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.
Καθαρίζουμε το μπρόκολο, το κόβουμε σε μπουκίτσες και το βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το βυθίζουμε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταθεροποιηθεί το χρώμα του.
Πηγή: https://jenny.gr