ΚεντρικήΠεριβάλλον

Κακοκαιρία «Avgi»: Σε τροχιά ύφεσης τα έντονα φαινόμενα – Πού αναμένονται βροχές και χιονόνερο

31/1/2024

Υποχωρούν σταδιακά τα έντονα φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία «Avgi» σε πολλές περιοχές της χώρας, με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης μέχρι το απόγευμα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τόπους τις πρώτες πρωινές ώρες στις νότιες Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη, ενώ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, εντάσεως 8 και τοπικά της πρωινές ώρες 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα, Τετάρτη, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στις νότιες Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη.

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής και της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου που βρίσκονται ήδη σε ύφεση, μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην Κρήτη θα συνεχιστούν κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 13 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

21° Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 22/12

xristiana

Νέο δωρεάν online webinar του Women Do Business

xristiana