ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Ξεκίνησε η ψυχρή εισβολή – Ποιες περιοχές θα δουν χιόνια

29/01/2024

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, παγωνιά, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, φέρνει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τις περισσότερες περιοχές της χώρας και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο.

Επί ποδός έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός, ενώ το μεσημέρι συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Προστασία προκειμένου να αποφασιστούν, εάν κριθεί απαραίτητο, μέτρα για τηλεργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ψυχρή εισβολή με τα πρώτα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου και από το μεσημέρι και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Χιόνια θα δουν επίσης τα ορεινά των νησιών του Αιγαίου και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης.Πιο αναλυτικά, η σημερινή ημέρα θα ξεκινήσει στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης καθώς και στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου. Από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο,οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400μ.).Στην υπόλοιπη χώρα ανμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στη Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια από -05 (μείον 5) έως 08 με 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κακοκαιρία: Πώς θα εξελιχθεί – Πού καταγράφονται προβλήματα

xristiana

Το beauty trick στο TikTok για να μένει σταθερό το μολύβι ματιών όλη μέρα

xristiana

Φωτιά τώρα σε δασική έκταση στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

xristiana