ΚεντρικήΜαγειρική

Θρεπτική και πεντανόστιμη ψαρόσουπα

18/1/2024

Υλικά:

800γρ. ψάρι για σούπα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κλωναράκια σέλινο
3 ντομάτες μέτριες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 δαφνόφυλλο
φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση: 

Ρίχνεις ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και το σέλινο για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
Τα σβήνεις με το λευκό κρασί
Προσθέτεις τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
Με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιείς και τα αφήνεις στην άκρη
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις το ψάρι για 10 λεπτά
Το αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και το τοποθετείς σε μια πιατέλα
Σουρώνεις τον ζωμό του και τον ρίχνεις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα
Βράζεις τη σούπα για 15 περίπου λεπτά και προσθέτεις αλάτι
Τη σερβίρεις ζεστή και ρίχνεις από πάνω μαϊντανό και θυμάρι.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

ΕΣΑμεΑ: Έναρξη 1ου Παν-Πελοποννησιακού μαθητικού Διαγωνισμού Diversity Up

xristiana

27/6: Μείνετε σε αντικειμενικά πλαίσια – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Το πράσινο τσάι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και διαβήτη – Πόσο πρέπει να πίνετε σύμφωνα με έρευνα

xristiana