9/1/2024
Υλικά360 γρ. ζυμαρικά170 γραμμάρια ρικότα αγελαδινού γάλακτος
Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τη ρικότα, τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και το θυμάρι.
Χτυπάμε τα πάντα, προσθέτοντας λίγο-λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να πάρουμε μια κρέμα.Βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με το σαφράν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά να είναι al dente, τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το πέστο, προσαρμόζοντας τη συνοχή αν χρειαστεί με περισσότερο νερό μαγειρέματος.
Ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε πιάτα ς και σερβίρουμε αμέσως, διακοσμώντας με φρέσκο θυμάρι κατά βούληση.
Πηγή: https://jenny.gr
