ΚεντρικήΚοινωνικά

Η Εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη μέσα από τα σχολικά αρχεία 19ος και 20ος αιώνας

9/1/2024

To Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου και Αρχείων διοργανώνει Έκθεση με θέμα « η Εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη μέσα από τα σχολικά αρχεία 19ος και 20ος αιώνας», σε συνεργασία με σχολεία της πόλης.

Πρόκειται για μία αναδρομή στην εκπαιδευτική ιστορία της Θεσσαλονίκης που θέλει να αναδείξει στο επιστημονικό και ευρύ κοινό της πόλης μας, την ιστορία των σχολείων μας, την ιστορία της εκπαίδευσης και γενικότερα την ιστορία της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με σχολεία, το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας (Γ.Α.Κ. Θεσσαλονίκης) και το Εβραϊκό Μουσείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για σχολικά έγγραφα, μαθητολόγια, ενδεικτικά απολυτήρια, μαθητικά βιβλία, τετράδια, φωτογραφίες, εκδόσεις και οποιοδήποτε άλλο σχολικό αρχειακό υλικό και τεκμήριο.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από Δευτέρα έως Παρασκευή με ώρες λειτουργίας 9.00 -17.00, στον Πολιτιστικό χώρο (πρώην Παιδικός Σταθμός) Α΄Προβλήτα Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Διάρκεια έκθεσης έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Για οργανωμένες ξεναγήσεις σχολείων και άλλων συλλογικών φορέων ή ομάδων, δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: kith@thessaloniki.gr

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Δεν επιβεβαιώνεται η ξαφνική κώφωση από το εμβόλιο για covid

xristiana

Εθελοντική αιμοδοσία στον Άλιμο

xristiana