ΚεντρικήΚοινωνικά

Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Βύρωνα

28/01/2024

Ο Δήμος Βύρωνα, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”, προσκαλεί τους κατοίκους και τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία για το νέο έτος.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 31/1/2024, από τις 9:00 έως τις 14:00, στο Κ.Α.Π.Η Αγίας Τριάδας, Βουτζά 73 & Φλέμιvγκ (Εντευκτήριο Προσκόπων).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού καθημερινά (9:00-14:00) στα τηλέφωνα 210-7652588 και 210-7651583. Επιπλέον, για μια ασφαλή διαδικασία αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα εξασφαλίζοντας την προστασία των αιμοδοτών.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Όσοι έχουν νοσήσει από covid-19 μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον παρέλθουν 28 ημέρες από τη στιγμή που το rapid test ή το self test τους βγει αρνητικό, καθώς και στην περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Για να δώσει κάποιος αίμα χρειάζεται:

• Να είναι 18-65 ετών
• Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα 3-4 ώρες πριν την αιμοδοσία
• Να έχει πιει 2-3 ποτήρια νερό ή χυμό
• Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
• Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στον γιατρό της αιμοδοσίας
• Εάν έχει κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Όσοι προσέλθουν πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή την ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη (αν έχουν αιμοδοτήσει στο παρελθόν) και τον ΑΜΚΑ τους.

Η διαδικασία της Αιμοδοσίας διαρκεί λίγο, μόλις 10 λεπτά. Είναι ελάχιστος χρόνος που μπορεί να σώσει ακόμη και τρεις ζωές! Η Εθελοντική Αιμοδοσία όλων μπορεί να συμβάλει στην επάρκεια αίματος – ένα διαρκές πρόβλημα για τη χώρα μας.

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Αμέλησες το ντεμακιγιάζ προσώπου; Τι μπορεί να συμβεί στην επιδερμίδα σου

xristiana

Αιολική Ενέργεια Και Κυκλική Οικονομία: Ανακύκλωση Ανεμογεννητριών

xristiana

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» Από Το ΕΚΠΑ

xristiana