ΚεντρικήΟμορφιά

Δέκα μυστικά ομορφιάς για τη νέα χρονιά!

4/1/2024

Θα ξεκινήσουμε γυμναστήριο, θα πίνουμε περισσότερο νερό, θα φροντίσουμε να κερδίσουμε την προαγωγή που ονειρευόμαστε χρόνια και οπωσδήποτε θα φροντίσουμε περισσότερο το δέρμα μας! Πόσες από αυτές τις υποσχέσεις θα κρατήσουμε; Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις μας, οπωσδήποτε μπορούμε να προσέξουμε περισσότερο τον εαυτό μας… Πώς; Τα 10 μυστικά που ακολουθούν δείχνουν τον τρόπο!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Η χαρά της «σαπουνόπερας»

Αναφερόμαστε φυσικά, στο υπέροχο μπάνιο μέσα στο ζεστό νερό της μπανιέρας με αφρό ως τον λαιμό, από το αγαπημένο μας αφρόλουτρο! Το 2021 λοιπόν, θα αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να απολαύσουμε ένα τέτοιο μπάνιο κάθε εβδομάδα ή τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

Η χαλάρωση μέσα στο ζεστό νερό είναι απόλυτη, οι αρωματισμένες φυσαλίδες δίνουν τον τόνο, ενώ εάν το μπάνιο μας συνοδεύεται και με ένα ποτήρι σαμπάνιας, ο ορισμός της προσωπικής μας πολυτέλειας είναι εδώ και οι έγνοιες μας μακριά!

2. Μεταξένια επιδερμίδα

Το να χρησιμοποιούμε body lotion καθημερινά, μπορεί να γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια για τη νέα χρονιά. Προσφέροντας στο σώμα μας τα πλούσια θρεπτικά συστατικά μιας ενυδατικής φόρμουλας, κερδίζουμε ένα σούπερ απαλό δέρμα αλλά και μια επιπλέον ευκαιρία να κανακεύουμε τον εαυτό μας κάθε ημέρα!

Χρησιμοποιούμε το μοσχομυρισμένο μας body lotion μετά από κάθε μπάνιο ή ντους, πριν πέσουμε για ύπνο ή και στις δύο περιπτώσεις, γιατί το αξίζουμε!

3. Επενδύουμε στο μανικιούρ

Η φροντίδα των νυχιών μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Σχεδόν κάθε στιγμή, χρησιμοποιούμε τα χέρια μας είτε για να στηρίξουμε τα λεγόμενά μας είτε απλά, για να φέρουμε εις πέρας οποιαδήποτε χειρωνακτική εργασία.

Τα νύχια μας κλέβουν τις εντυπώσεις σε κάθε περίπτωση, την ίδια στιγμή όπου τα χέρια μας κινούν τα νήματα, ώστε να αποκτήσουμε τους πιο φανατικούς θαυμαστές, τουλάχιστον για το μανικιούρ μας!

4. Θεραπείες ομορφιάς, για το πρόσωπό μας, μόνο

Ακόμα και εάν φροντίζουμε ευλαβικά την ευαίσθητη επιδερμίδα μας στο σπίτι, μια επαγγελματική φροντίδα κάθε έναν με δυο μήνες δημιουργεί την ιδανική συνέχεια για άψογα αποτελέσματα.

Μπορούμε να βοηθήσουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας να ξαναγεννηθεί επιλέγοντας μια ανάλαφρη μικροδερμοαπόξεση, διάχυση ειδικών θρεπτικών συστατικών με εξελιγμένες μεθόδους ή εμπλουτισμένες μάσκες που πραγματοποιούν τις υποσχέσεις τους!

Και για μια πιο οικονομική πρόταση, μπορούμε να γίνουμε μέλη σε επιλεγμένα ινστιτούτα ομορφιάς, απολαμβάνοντας τις θεραπείες με χαμηλότερο κόστος.

5. Η τέχνη του μασάζ

Κάθε φορά που αφηνόμαστε στα χέρια ενός επαγγελματία μασέρ νιώθουμε το σώμα μας να «ξεκλειδώνει», τους μύες να ξεμπλοκάρουν και μια αίσθηση χαλαρωτικής ευεξίας να μας πλημμυρίζει ψυχή τε και σώματι.

Ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορούμε να επιλέξουμε το είδος μασάζ, αλλά για το 2021 δεν πρόκειται να χάσουμε ούτε μια συνεδρία, καθώς τα αποτελέσματα γίνονται εντονότερα εάν κάνουμε μασάζ τακτικά.

Κάνοντας μια έρευνα στις προσφορές των ειδικών κέντρων θα διαπιστώσουμε με χαρά πως έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε συστηματικά μια σειρά μασάζ από μία φορά τον μήνα ή ακόμα καλύτερα, μία ή και δυο φορές την εβδομάδα!

6. Μια μέρα off ή το προσωπικό μας ρεπό

Έχουμε συνηθίσει να απασχολούμε διαρκώς το μυαλό μας και να εργαζόμαστε ασταμάτητα, χωρίς διαλείμματα. Με την παρουσία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο ελεύθερος χρόνος μας μειώνεται στο ελάχιστο.

Το νέο έτος οφείλουμε να χαρίσουμε λίγες περισσότερες στιγμές στον εαυτό μας. Δίνοντάς μας μία ημέρα τον μήνα ή τουλάχιστον μία, κάθε δύο μήνες, την άδεια να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, χαρίζουμε ένα απίστευτο δημιουργικό ρεπό στον εαυτό μας, με αποτέλεσμα να ανεβάσουμε την ενέργεια και την παραγωγικότητα μας στα ύψη!

7. Η δύναμη της αρωματοθεραπείας

Είναι γνωστό πως τα αιθέρια έλαια προσδίδουν τις θαυματουργές τους ιδιότητες στο δέρμα, στο σώμα και στα μαλλιά. Μήπως φέτος μπορούμε να βελτιώσουμε και τη διάθεσή μας με τα θετικά αποτελέσματα της αρωματοθεραπείας; Μα φυσικά, ναι!

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε καθημερινά τα αιθέρια έλαια της επιλογής μας, ώστε να ανανεώσουμε την ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο του σπιτιού μας. Θα προσφέρουμε στον εαυτό μας ένα φυσικό μέσο χαλάρωσης και ευεξίας κάθε ημέρα και κάθε στιγμή!

8. Κάνουμε πεντικιούρ

Τον χειμώνα τα πέλματα ταλαιπωρούνται αρκετά με τις σφιχτές κάλτσες και τα κλειστά παπούτσια, οπότε ας τους χαρίσουμε ένα ευχάριστο διάλειμμα μία φορά τον μήνα με ένα θεραπευτικό πεντικιούρ.

Πέρα από το χρώμα στα νύχια, το οποίο είναι καλό να απομακρύνουμε για λίγο ώστε να αναπνέουν ελεύθερα, ένα καλό πεντικιούρ βοηθά στη σωστή υγιεινή πελμάτων και νυχιών, περιορίζοντας την πιθανότητα εμφάνισης μικροπροβλημάτων και ασθενειών, ενώ την ίδια στιγμή δίνει στα πόδια μας φτερά!

9. Ενισχύουμε την αυτοεκτίμησή μας

Εργαζόμαστε και προσπαθούμε καθημερινά να ικανοποιήσουμε την οικογένεια, τους φίλους, τους συγγενείς  και τους συναδέλφους μας. Και μπορεί να τα καταφέρνουμε αρκετά καλά, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές μας ανάγκες, αλλά ένα shopping therapy μία με δύο φορές  τον μήνα σίγουρα μπορεί να τονώσει την αυτοεκτίμησή μας!

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, πως θα ξετινάξουμε τον οικονομικό μας προϋπολογισμό. Ανάλογα με τα εισοδήματά μας μπορούμε να βάζουμε στην άκρη γύρω στο 10% κάθε μήνα, ποσόν το οποίο και θα ξοδέψουμε σε μία ή και περισσότερες εξορμήσεις μας, ανάλογα με τη διάθεση και το αντικείμενο του πόθου μας!

10. Λέμε ναι, σε κάτι ανθυγιεινό

Ο γενικός κανόνας είναι να εφαρμόσουμε τους κανόνες της υγιεινής διατροφής στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, για την απώλεια των περιττών κιλών αλλά και για τα οφέλη που προσφέρει  αυτή η συνήθεια στην υγεία μας!

Μια απότομη και όχι απόλυτα κατανοητή κίνηση από τη μεριά μας, όμως, μπορεί να μας οδηγήσει σε μια τοξική σχέση με τα τρόφιμα, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε όλο και συχνότερα σε ανθυγιεινά σνακς και junk food.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία είναι να ακολουθήσουμε γενικά μια υγιεινή διατροφή, αλλά μια φορά στο τόσο να ενδίδουμε σε κάποια «απαγορευμένη» τροφή, όπως για παράδειγμα ένα παγωτό ή ένα τσίζμπεργκερ με όλα του τα λιπαρά!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Φλόγα»: Ο καρκίνος δεν είναι ανίατος, δεν είναι «επάρατος», μπορεί να ιαθεί!

xristiana

Πώς θα απλώσεις το ρουζ σαν επαγγελματίας makeup artist

xristiana

Ενημερωτική συνάντηση για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας

xristiana