ΚεντρικήΟμορφιά

Τι είναι το Slugging & γιατί όλοι μιλούν για τη νέα αυτή τάση στο Skincare; Μήπως ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις το hot trend της K-Beauty;

21/01/2024

Mια hot τάση που έχει σαρώνει ήδη το TikTok και είναι το νέο K-Beauty skincare trend πρωταγωνιστεί αυτή τη σεζόν. Ο λόγος για το Slugging, που αποτελεί την αναβάθμιση της βραδινής ιεροτελεστίας φροντίδας σου με σύμμαχο τα ευεργετικά οφέλη της βαζελίνης.

Θυμίζουμε ότι η βαζελίνη είναι γνωστή για τις πλούσιες ενυδατικές της ιδιότητες που μπορεί να εξασφαλίσουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη στην επιδερμίδα μέσα από μια λεία και απαλή όψη. Σημείωσε ότι στην περίπτωση που θεωρείς τη βαζελίνη βαριά για τον τύπο της επιδερμίδας σου μπορείς να την αντικαταστήσεις με ένα προϊόν που έχει ως βασικό συστατικό του το shea butter, το καστορέλαιο ή άλλα φυτικά έλαια. 

Τι είναι το Slugging & πως συνδέεται με την K-beauty;

Πρόκειται για μια νέα τάση της K-Beauty-κορεάτικης φιλοσοφίας για τη ρουτίνα ομορφιάς που περιλαμβάνει πολυεπίπεδη φροντίδα για την επιδερμίδα σου– η οποία ολοκληρώνει τη βραδινή ιεροτελεστία περιποίησης με την εφαρμογή μιας μικρής ποσότητας βαζελίνης.

Η χρήση της βαζελίνης ως τελικό βήμα στην βραδινή skincare φροντίδα σου γίνεται για να «παγιδέψει» την υγρασία στο δέρμα σου αποτρέποντας τυχόν ξηρότητα και αφυδάτωση.

Ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας;

Η αλήθεια είναι ότι το Slugging δεν είναι για όλους. Και αυτό γιατί επιβαρύνει το δέρμα χάρη στην πλούσια σύνθεση της βαζελίνης που εφαρμόζεις στο πρόσωπο με αποτέλεσμα αυτό να το κάνει απαγορευτικό για τα λιπαρά δέρματα. Παρόλα αυτά, είναι ιδανικό για τα ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα που έχουν ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση ή από την επιδερμίδα που ταλαιπωρείται από το έκζεμα.

Πώς να το κάνεις πριν κοιμηθείς

Ξεκίνα με τον καλό καθαρισμό της επιδερμίδας σου. Στη συνέχεια εφάρμοσε τον ορό και την κρέμα προσώπου σου και μόλις απορροφηθούν καλά και τα δυο άπλωσε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης που θα κλειδώσει την υγρασία της επιδερμίδας σου και θα τη θρέψει σε βάθος. Το πρωί που θα ξυπνήσεις κάθαρισε το πρόσωπό σου με ένα ειδικό προϊόν και αφαίρεσε τα υπολείμματα βαζελίνης από το δέρμα.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σίδηρος: Ποιοι χρειάζονται συμπλήρωμα και πότε πρέπει να λαμβάνεται

xristiana

Τουρνουά Βόλεϊ Παλαιμάχων «Γιώργος Καραπαναγιώτης» στο ΔΑΚ Πολίχνης Αλέξανδρος Νικολαΐδης

xristiana

Κάλεσμα συμμετοχής στο 1ο Ηγουμενίτσα Seaside Art Night Festival

xristiana