ΚεντρικήΟμορφιά

Τι είναι τα προβιοτικά και σε τι ωφελούν την επιδερμίδα;

31/1/2024…

Τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί «τα καλά βακτήρια» ζωντανές καλλιέργειες, που αποικίζουν στο δέρμα μας και παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας.

Αν διαταραχθεί η ισορροπία τους δημιουργούνται δερματικά προβλήματα και δεν έχουμε την απαραίτητη προστασία από τις επιβλαβείς περιβαλλοντικές συνθήκες.

Είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές του μικροβιώματος που γίνεται τόσος λόγος. Το σύνολο δηλαδή των βακτηρίων, μυκήτων και αρχαιοβακτηρίων που κατοικούν στο δέρμα μας και όλοι οι πολύπλοκοι μηχανισμοί τους.

Δεν άργησε να το καταλάβει και ο κόσμος του skincare και δημιούργησε συνθέσεις με καλλυντικούς παράγοντες και με ένα σύμπλεγμα από φιλικά βακτήρια τα οποία ισορροπούν το μικροβίωμα της επιδερμίδας.

Έτσι τα βρίσκουμε ως συστατικά σε κρέμες, μάσκες ομορφιάς, serum αλλά και σε βιταμίνες!

Τα οφέλη από τα προβιοτικά είναι πολλαπλά:

Ενισχύουν τη φυσική άμυνα του δέρματος και συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του ph. Διατηρούν ένα προστατευτικό φίλτρο και έτσι ενδυναμώνεται ο επιδερμικός φραγμός, ενισχύοντας την ικανότητα ενυδάτωσης και ό,τι αυτό σημαίνει.

Σφριγηλότητα, λάμψη, ελαστικότητα και μείωση ρυτίδων. Επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, προάγουν την ανανέωση των κυττάρων ενώ καταπραΰνουν τα ευαίσθητα δέρματα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης

xristiana

Ανοίγει ο «προσωπικός βοηθός» σε όλη τη χώρα από τις 10 Μαΐου

xristiana

ΕΟΔΥ: Ενημερωτική Καμπάνια Για HIV/AIDS Και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

xristiana