ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

26/01/2024

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο υδατανθράκων και ένα φυσικό συστατικό του δέρματος και είναι το βασικό μόριο που εμπλέκεται στην υγρασία του δέρματος, με τη μοναδική ικανότητα να δεσμεύει και να συγκρατεί τα μόρια του νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του δέρματος, το συστατικό που βρίσκετε στους ορούς και τις κρέμες υαλουρονικού οξέος είναι μια συνθετική έκδοση. Και, προτού πανικοβληθείτε για το πώς βάλετε ένα οξύ στο δέρμα σας, θυμηθείτε ότι δεν είναι όλα τα οξέα στυπτικά. Το γάλα είναι ελαφρώς όξινο, όπως και ο φυσικός μανδύας του δέρματος μας. Το υαλουρονικό οξύ πέφτει μεταξύ 5,0 (η ίδια οξύτητα με ένα φλιτζάνι γαλακτώδους καφέ) και 8,0 (που είναι σχεδόν ουδέτερο) στην κλίμακα pH, ενώ το δέρμα μας βρίσκεται συνήθως μεταξύ 4,5 και 6,2, καθιστώντας το ένα πολύ απαλό ταίρι.

Μην αφήσετε το όνομα να σας ξεγελάσει. Παρόλο που ονομάζεται «οξύ», το υαλουρονικό οξύ είναι το εντελώς αντίθετο από το γλυκολικό, το γαλακτικό και το σαλικυλικό οξύ και δεν θα σας προσφέρει απολεπιστικό αποτέλεσμα ούτε θα σας απαλλάξει από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τις σκούρες κηλίδες. Το όνομα προέρχεται απλώς από το ένζυμο που συνθέτει το HA, που ονομάζεται «συνθάση υαλουρονικού οξέος».

Ποια είναι τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος για το δέρμα;

Καθώς μεγαλώνουμε, η φυσική μας παραγωγή κολλαγόνου και τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος μειώνονται σημαντικά, με αποτέλεσμα την απώλεια υγρασίας, κάτι που σημαίνει ξηρότερο, πιο τραχύ και με γραμμές δέρμα. Εφαρμόζοντας το συνθετικό συστατικό τοπικά, οι αποκαταστατικές του ικανότητες βοηθούν στην ενίσχυση της περιεκτικότητας σε υγρασία του δέρματος, καταπραΰνουν και αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας. Για αυτούς τους λόγους, η βιομηχανία ομορφιάς στρέφει επίσης το βλέμμα της στο υαλουρονικό οξύ για τα μαλλιά.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης του υαλουρονικού οξέος;

Ένα χρήσιμο κόλπο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται καλύτερα σε ελαφρώς βρεγμένο δέρμα επειδή το μόριο χρειάζεται υγρασία για να λειτουργήσει αρχικά. Εάν εφαρμόσετε υαλουρονικό οξύ σε ξηρό δέρμα σε ξηρό κλίμα, όπως το θερμαινόμενο διαμέρισμα σας το χειμώνα, κινδυνεύετε να κάνετε το δέρμα σας ακόμη πιο στεγνό.

Το υαλουρονικό οξύ θα αντλήσει υγρασία από όπου κι αν την βρει για να ενυδατώσει την επιφάνεια του προσώπου σας, συμπεριλαμβανομένων των βαθύτερων στρωμάτων του δέρματός σας, εάν δεν υπάρχει υγρασία στον αέρα.

Δοκιμάστε λοιπόν να εφαρμόσετε έναν ορό υαλουρονικού απευθείας μετά το ντους ή μετά το πλύσιμο του προσώπου σας. Στη συνέχεια, φροντίστε να ακολουθήσετε μια ενυδατική κρέμα γεμάτη με μαλακτικά συστατικά, όπως γλυκερίνη και κεραμίδια, για να διατηρήσετε την ενυδάτωση «κλειδωμένη».

Όταν συνδυάζετε ορούς, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι συμπληρωματικοί – με άλλα λόγια, στοχεύουν στην ίδια θεραπεία για το δέρμα. Για παράδειγμα, πείτε ότι ανησυχείτε για το δέρμα σας ως προς τη λιπαρότητα και τα σπυράκια – τότε θα θέλετε να το συνδυάσετε με νιασιναμίδη και σαλικυλικό οξύ. Ή αναζητήστε ορούς που αντισταθμίζουν ο ένας τον άλλον: βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ ή για τη νύχτα, ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ. Συνιστάται η χρήση ορού υαλουρονικού οξέος πρωί και βράδυ. Εάν είστε φανατικός οπαδός της χρήσης των ορών βιταμίνης C την ημέρα, θα χαρείτε να μάθετε ότι το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη C αλληλοσυμπληρώνονται όταν πρόκειται για την ενυδάτωση, την αποκατάσταση και την προστασία του δέρματος.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία και Κύθηρα – Αυξημένος κίνδυνος την Τρίτη στα Δωδεκάνησα

xristiana

Τελικά φεύγουν οι βιταμίνες από τον χυμό;

xristiana

Πώς να επιλέξετε μεταξύ ρουζ σε σκόνη ή κρέμα

xristiana