ΚεντρικήΠεριβάλλον

Πρόστιμο 200.000 ευρώ σε γυναίκα στα Χανιά για τις κακές συνθήκες διαβίωσης 77 γατών και 10 σκυλιών

24/01/2024

Ανατριχιάζουν οι εικόνες.

Οι απαίσιες συνθήκες διαβίωσης συνολικά 87 ζώων συντροφιάς στα Χανιά της Κρήτης, οδήγησαν στο να συλληφθεί και να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 200.000 χιλιάδων ευρώ σε μια γυναίκα. Οι 77 γάτες και τα 10 σκυλιά ζούσαν σε παράπηγμα δίπλα στο σπίτι της.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το neakriti.gr και τη Λίντα Σηφοδασκαλάκη, με τις εικόνες από το παράπηγμα της οδού Θερμοπυλών στα Χανιά να ανατριχιάζουν όσους τις βλέπουν.

Συγκεκριμένα, η Λίντα Σηφοδασκαλάκη έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook:

https://www.facebook.com/v18.0/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df46909d90ec0e4a9f%26domain%3Dwww.newsbeast.gr%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.newsbeast.gr%252Ffba9820abfbaea891%26relation%3Dparent.parent&container_width=492&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FLIDA.SIFO%2Fposts%2F10161440012329675%3Fref%3Dembed_post&locale=el_GR&sdk=joey&width=500

«Πόσες εκατοντάδες μάτια είδαν το περίεργο δίχτυ με καλαμιές να καλύπτει ερμητικά και στην οροφή την αυλή του φαινομενικά κανονικού σπιτιού σε κεντρική συνοικία των Χανίων; Πόσες εκατοντάδες αυτιά άκουγαν τόσα χρόνια απελπισμένες κραυγές γατιών από έξω, πόσοι γείτονες ήξεραν ότι κάτι κακό γίνεται στα ζώα μέσα σε αυτό το σπίτι και σιωπούσαν; Πόση δυσοσμία και σκουπίδια βρισκόταν μέσα από το δίχτυ, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ να καλέσει μια αρμόδια υπηρεσία για έλεγχο; Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο στην ανάρτηση, έχοντας υπόψη ότι αυτοί που είχαν τα ζώα σε αυτές τις συνθήκες το έκαναν από αγάπη.

Πριν 10 μέρες ενημερωθήκαμε ότι σε σπίτι στα Χανιά, από την ερμητικά περιφραγμένη με καλαμιές και δίχτυ αυλή, ακουγόταν απελπισμένες κραυγές γατιών και γαυγίσματα σκύλων. Την Κυριακή 21/01/2024 έγινε κλήση στην άμεση δράση από μέλη της “Save Animals Chania” στο σπίτι που είχαμε εντοπίσει την κακοποίηση, αλλά η αστυνομία δεν μπόρεσε να μπει μέσα γιατί δεν άνοιγαν. Υποβάλαμε άμεσα, το ίδιο απόγευμα, γραπτή καταγγελία.

Την Δευτέρα 22/01/2024 κλιμάκιο της αστυνομίας πήγε στο σπίτι και μπήκαν μέσα για έλεγχο. Αυτό που αντίκρισαν, τους σόκαρε τόσο πολύ, που δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουμε. Στο χώρο της αυλής αλλά και μέσα στο σπίτι, πέραν των σκουπιδιών και της βρωμιάς που επικρατούσε, υπάρχουν αυτοσχέδια ξύλινα κουτιά, κλουβιά από παλέτες σκεπασμένα με χαρτόκουτα και νάιλον, συρμάτινα σκουριασμένα κλουβιά καλυμμένα εντελώς, στα οποία μέσα ζουν στρυμωγμένες (ανά ομάδες) 77 γάτες! Οι γάτες ζουν στο σκοτάδι, πολλές φαίνονται άρρωστες και οι περισσότερες δεν είχαν χώρο καν να κουνηθούν.

Επίσης υπήρχαν 2 σκυλιά περίπου 4 κιλών μέσα σε ένα στενό κλουβί 1Χ1 που δεν τους επιτρεπόταν καμία κίνηση, 3 σκυλιά δεμένα στον κήπο, και άλλα 5 σκυλιά δεμένα στις καρέκλες και το τραπέζι της κουζίνας του σπιτιού, όλα μικρόσωμα (6-7 κιλά) όλα με τζίβες και βρώμικα.

Στα πλαίσια του αυτοφώρου, συνελήφθη ημεδαπή γυναίκα και της επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί κακοποίησης ζώων ύψους πάνω από 200.000 ευρώ.

Θέλετε να θυμώσετε, θέλετε να βρίσετε; Μην το κάνετε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι “συλλέκτες”, δεν έχουν επίγνωση την κακοποίησης που κάνουν στα ζώα. Θεωρούν με τον τρόπο τους ότι τα σώζουν και ότι ο εγκλωβισμός σε σκοτεινά κλουβιά είναι προστασία. Αυτό που προέχει τώρα είναι να μας βοηθήσετε με φιλοξενίες! Βοηθήστε αυτά τα ζώα να φύγουν από την κόλαση!

Καλούμε, όλους τους συλλόγους και εθελοντές του νομού Χανίων να μας βοηθήσουν με αυτήν την υπόθεση! Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτά τα ζώα. Τα ζώα πρέπει να φύγουν άμεσα από την κόλαση του εγκλεισμού. Πρέπει να μας στηρίξετε με δωρεές γιατί τα ζώα είναι 87! Και χρειάζονται εξετάσεις, εμβόλια, στειρώσεις, τροφές. Είναι αδύνατον να το επωμιστούμε αυτό μόνοι μας.

Είμαστε ο μόνος δρόμος για την σωτηρία τους. Η βοήθεια όλων σας με φιλοξενίες ή υιοθεσίες. Παρακαλώ αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν πραγματικά και έμπρακτα να βοηθήσουν, ας με καλέσουν ή ας μου στείλουν μήνυμα.

Πληρ. 6945900339»

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Greece Race For The Cure® 2022: Οι Εγγραφές Άνοιξαν

xristiana

Χριστουγεννιάτικος αγώνας μπάσκετ ανάμεσα σε Παλαίμαχους της Εθνικής & του Δ. Ηρακλείου

xristiana

Born to be Different

xristiana