ΚεντρικήΟμορφιά

Πεντικιούρ το χειμώνα: Πότε & γιατί πρέπει να γίνεται; Τι συστήνουν οι ειδικοί

20/1/2024

Το συγκεκριμένο ερώτημα φαίνεται ότι απασχολεί πολλές γυναίκες γιατί η φράση «πόσο συχνά πρέπει να κάνω πεντικιούρ» αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στην μηχανή της Google, την οποία οι περισσότερες από εμάς έχουν ψάξει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

H απάντηση σε αυτό το ερώτημα φυσικά δεν είναι εύκολη, σε αντίθεση με εκείνη για το μανικιούρ γιατί η συχνότητα ενός πεντικιούρ διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιες από εμάς έχουν περισσότερα πετσάκια ή κάλλους γεγονός που κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για ένα πεντικιούρ σε διάστημα, που δεν ξεπερνά το μήνα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις πεντικιούρ το χειμώνα; Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Δεδομένου ότι το χειμώνα τείνουμε να μην φοράμε τόσο συχνά ανοιχτά παπούτσια αρκετές φορές αυτό μας οδηγεί στην παραμέληση της φροντίδας των ποδιών μας με αποτέλεσμα να αμελούμε να κάνουμε πεντικιούρ.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και οι ειδικοί συνιστούν σε κάθε περίπτωση να ανανεώνεις το βερνίκι νυχιών σου στα πόδια ανά τρεις εβδομάδες προκειμένου να διατηρήσεις τα πόδια σου περιποιημένα και καλοφροντισμένα. Ακόμη καλό είναι να αποφύγεις τη χρήση ημιμόνιμου μανικιούρ για τα νύχια των ποδιών σου, ειδικά το χειμώνα, προκειμένου να τα αφήνεις να αναπνέουν καλύτερα.

Προτίμησε το στεγνό πεντικιούρ!

Όσο απολαυστικό και εάν είναι να βυθίζεις τα πόδια σου στην ειδική λεκάνη για να γίνουν πιο απαλά για τη διαδικασία του πεντικιούρ μάλλον αυτό θα πρέπει να το αποφύγεις το χειμώνα προτιμώντας να ακολουθήσεις την ίδια ιεροτελεστία φροντίδας χωρίς ωστόσο να βρέξεις τα άκρα σου.

Και μην ξεχνάς! Τα πόδια πρέπει να καθαρίζονται ιδιαίτερα προσεκτικά, καθώς μπορεί να γίνουν εστία μικροβίων, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων που προκαλούν δυσάρεστη οσμή. Έτσι, κάθε φορά που είσαι στο μπάνιο σου φρόντισε να καθαρίσεις καλά τα άκρα σου για να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πυρκαγιά στο Άγιον Όρος, ελέγχθηκε άμεσα στο Λαγονήσι – Και την Κυριακή «καμπανάκι»

xristiana

Greece Race For The Cure® 2022: Οι Εγγραφές Άνοιξαν

xristiana

Τι να πίνετε και τι όχι, για να υποχωρήσει η παλινδρόμηση οξέος

xristiana