ΚεντρικήΚοινωνικά

Νέα Σμύρνη: Εκδήλωση για την επιθετική συμπεριφορά παιδιών και εφήβων

25/01/2024

Το ανησυχητικό φαινόμενο της έξαρσης της βίας και της επιθετικής συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων θα εξεταστεί την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στον Παιδικό Σταθμό Εθνικής Στέγης Νέας Σμύρνης (Βάρνης 1) στις 18.00.

Πρόκειται για μηνιαίες συναντήσεις της Σχολής Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας που διοργανώνει η Εθνική Στέγη σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΗΛΙΟΣ»

Την εισήγηση με θέμα «Κατανόηση, πρόληψη και αντιμετώπιση της επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών. Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου» θα κάνει ο Ευάγγελος Κωνσταντίνου, Κοινωνικός Ψυχολόγος (MSc), Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης ”ΗΛΙΟΣ”.

Στην συζήτηση που θα ακολουθήσει οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν το πως διαμορφώνεται και παγιώνεται ένα πρότυπο επιθετικής συμπεριφοράς στα παιδιά, αναδεικνύοντας τους αιτιακούς παράγονες (ενδοψυχικούς, οικογενειακούς, κοινωνικο-ιστορικούς) με τους οποίους συνδέεται, εστιάζοντας εν κατακλείδι στα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη και τον περιορισμό του φαινομένου.

Σημειώνεται ότι η έξαρση των περιστατικών βίας και επιθετικότητας των παιδιών και των νέων που παρατηρείται σήμερα στο σχολικό αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον καθιστά αναγκαία την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων (οικογένειας, σχολείου, ειδικών ψυχικής υγείας, πολιτικού προσωπικού) προκειμένου για την αντιμετώπιση τους, μην επιτρέποντας πλέον αμεριμνησία και εφησυχασμό. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πηγή: https://www.notia.gr

Related posts

«Κρητική Διατροφή & Υγεία για όλους» από την Περιφέρεια Κρήτης

xristiana

Διενέργεια δωρεάν Rapid test

xristiana

«Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ»: Στην Πάτρα – 32 επιχειρήσεις με πάνω από 500 θέσεις

xristiana